Αποκεφάλισαν την προτομή της Λέλας Καραγιάννη!

0

karagiannhΤην μαρμάρινη προτομή της Λέλας Καραγιάννη στην οδό Τοσίτσα αποκεφάλισαν άγνωστοι, προκαλώντας έκπληξη και ερωτηματικά για τα κίνητρα αυτής της πράξης.

Το γλυπτό είναι έργο της Λουκίας Γεωργαντή και τοποθετήθηκε στο σημείο το 1963 προς τιμήν της Λέλας (Ελένη) Καραγιάννη, σημαντικό μέλος της Αντίστασης και αρχηγός της κατασκοπευτικής οργάνωσης «Μπουμπουλίνας».

Η Λέλα Καραγιάννη πιάστηκε από την Ειδική Ασφάλεια και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς κατακτητές λίγο πριν την Απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο Δήμος Αθηναίων μιλά, σε ανακοίνωσή του, για πράξη που προκαλεί το αίσθημα κάθε πολίτη, που βεβηλώνει τη συλλογική και ιστορική μνήμη και προκαλεί το δημοκρατικό αίσθημα και σχολιάζει: «Η ιστορική άγνοια, η ισοπέδωση και εν τέλει η ωμή βία βρίσκουν απέναντί τους όλο και πιο πολλούς σκεπτόμενους πολίτες».

Το αποκομμένο μέρος της προτομής έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια του δήμου Αθηναίων για να κριθεί αν μπορεί να επισκευαστεί.

lela_protomi

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ! Δείτε το πρωτοσέλιδο της νέας Fx-news (ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)
Επόμενο άρθροΑνασυγκρότηση του Δ.Σ. της “Ένωσης Γονέων” Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.