Εκατόμβη από τα Ρίχτερ στην Ιταλία! (video-photos)

0

amatrice-italy-town-earthquakeΑντιμέτωπη με μία μεγάλη τραγωδία είναι η Ιταλία. Ο σεισμός των 6,2 Ρίχτερ που τα ξημερώματα συγκλόνισε τις κεντρικές περιοχές της χώρας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 80 ανθρώπους. Σοκ προκαλεί ο αριθμός των αγνοούμενων που ξεπερνάει τους 150, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

https://www.youtube.com/watch?v=_URJJRMaNZ8

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, ενώ 10 νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας. Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού πολλών τραυματιών βρίσκονται σε εξέλιξη σε τουλάχιστον πέντε χωριά της κεντρικής Ιταλίας.

Τη χειρότερη ώρα έγινε ο σεισμός

Ολόκληρη η Κεντρική Ιταλία συγκλονίστηκε από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στις 3:36 τοπική ώρα (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας), τότε δηλαδή που όλοι βρίσκονταν στα σπίτια τους και κοιμόντουσαν.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, το επίκεντρο της δόνησης είχε βάθος μόλις 4 χλμ και εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι, περίπου 90 χλμ βόρεια της Ρώμης. Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις, πάνω από 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ενώ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.

italia-seismos

Προηγούμενο άρθροΠαιδικοί σταθμοί: Τελικά αποτελέσματα για τις αιτήσεις μέσω ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθροΤούρκος πραξικοπηματίας βγήκε στη Σάμο με… jet ski
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.