Vice: “Κυνηγήσαμε τον Pikachu στο Πρώτο «Pokemon Go Night Tour» της Αθήνας”

0

polemon-go-viceMια παγκόσμια φρενίτιδα έχει καταλάβει τους νέους (αλλά και κάποιους λίγο μεγαλύτερους) σε παγκόσμιο επίπεδο και αυτή δεν είναι άλλη από το μόλις δύο εβδομάδων app που φέρει το όνομα Pokemon Gο.

Έτσι, δεν χρειάστηκε πολύς κόπος από τους διοργανωτές ώστε να μαζέψουν εκατοντάδες νέους για κυνήγι pokemon στο κέντρο της Αθήνας. Απλώς ένα event στο facebook με την περιγραφή: «Σάββατο 23 Ιουλίου όλοι οι εκπαιδευτές Πόκεμον μαζευόμαστε Μοναστηράκι για βραδινή επιδρομή».

Vice.com: Φωτογραφίες Ορέστης Σεφέρογλου, Κείμενο: Αντώνης Κωνσταντάρας

Κάπου μέσα στο πλήθος, ξεχώρισα έναν τύπο με t-shirt που πάνω έγραφε «Greek Pokemon». Τον πλησίασα και αφού συστηθήκαμε -τον λένε Ανδρέα και είναι 26 ετών- με ενημέρωσε σχετικά με την ελληνική κοινότητα Pokemon, την οποία τρέχει από το 2013. Είναι από τους ανθρώπους που βοήθησαν να μαζευτεί κόσμος στο event. «Είμαστε το μεγαλύτερο Pokemon Community στην Ελλάδα και υπάρχουμε πολύ πριν βγει το συγκεκριμένο app. Απαρτίζεται από άτομα που έχουν τρέλα με οτιδήποτε έχει σχέση με τα Pokemon. Η αλήθεια πάντως είναι πως, με το που βγήκε το παιχνίδι, τα μέλη της ομάδας μας αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς». Οι περαστικοί γύρω μας, κοίταζαν σαστισμένοι τους εκατοντάδες νέους που είχαν κολλήσει στα κινητά τους, δίχως να μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Οι 20άρηδες εξωτερικοί παρατηρητές του φαινομένου -που προφανώς γνώριζαν περί τίνος πρόκειται- έριχναν δούλεμα, γεγονός που δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τους επίδοξους Ash Ketchums της Αθήνας. «Μαλάκα, κλαίω, πάμε να φύγουμε από εδώ», «κανένα πίπατσου πιάσατε;» και πολλά ακόμη όμορφα ακούστηκαν από τους «επικριτές της πλατείας».

Ο κόσμος φαινόταν λίγο απογοητευμένος από την «ποιότητα» των Pokemon της πλατείας Μοναστηρακίου και γύρω στις έντεκα, είχε αρχίσει να «σπάει». Μιλώντας με κάποια παιδιά, μάθαμε πως η φάση μεταφέρθηκε προς τη Μητρόπολη και το Σύνταγμα όπου, όπως μας είπαν κατά λέξη, «παίζει φάση τύπου αγανακτισμένοι». Στα σκαλιά της εκκλησίας (που, όπως κάθε εκκλησία, θεωρείται «γυμναστήριο», άρα πόλος έλξης για εκπαιδευτές) αλλά και στον γύρω από αυτή χώρο, κάθονταν δεκάδες άτομα που έψαχναν για κάποιο σπάνιο Pokemon, κάνοντας συγχρόνως χαβαλέ μεταξύ τους. Αφού πήραμε μια περιπτερόμπιρα, αράξαμε με μια παρέα παιδιών -με μέσο όρο ηλικίας τα 19- από τον Πειραιά, η οποία, την προηγούμενη μέρα ήταν στο κυνήγι μέχρι τις τέσσερις το πρωί. Ένα από τα παιδιά είπε πως νωρίτερα βρισκόταν μέσα στο λιοπύρι, στο Φάληρο, προσπαθώντας να βρει κάποια Pokemon του νερού. Λίγο πιο πίσω, μια άλλη παρέα χάζευε μια φωτογραφία του γνωστού ράπερ SNIK, ο οποίος είχε κι αυτός κατέβει να κυνηγήσει Pokemon στο Σύνταγμα.

Τελειώνοντας την μπίρα, πήραμε τον δρόμο για το Σύνταγμα και τη Βουλή που, όπως μας ενημέρωσε ένας 17χρονος παίκτης από τη Φιλοθέη, αποτελεί «γυμναστήριο» Pokemon το οποίο -έπειτα από μάχες- άνηκε εκείνη τη στιγμή που μιλούσαμε, σε έναν χρήστη με το ψευδώνυμο Vlakakos. Μας εξήγησε επίσης πως οι περισσότεροι έχουν μαζευτεί σε συγκεκριμένα σημεία της πλατείας -όπως τα σκαλιά στο πλάι, από τη μεριά του ξενοδοχείου King George- επειδή κάποιος χορηγός είχε τοποθετήσει εκεί ηλεκτρονικά «δολώματα» που προσελκύουν Pokemon.

Για πρώτη φορά στη ζωή μου αισθάνθηκα πως οι skaters και οι breakdancers της πλατείας, αποτελούν μια πιο «συντηρητική» εικόνα από τα υπόλοιπα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα σε αυτή. Πάντως, τα περισσότερα -κυρίως νεαρά- παιδιά με τα οποία μίλησα, είπαν πως δεν πιστεύουν ότι αυτή η «τρέλα» θα κρατήσει για πολύ καιρό, αλλά όλοι δήλωσαν σίγουροι πως θα υπάρξει συνέχεια στα location-based augmented reality mobile games. Αν βγει κάποιο first-person shooter παιχνίδι πάντως, να με υπολογίζετε.

ΠΗΓΗvice.com
Προηγούμενο άρθροΤα καλά κρυμμένα μυστικά 15 παλαιών Ελληνίδων σταρ!
Επόμενο άρθροΗ Εορτή της Αγίας Παρασκευής στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.