Δημοτικό συμβούλιο σήμερα…

2

ds-adeioΌπως μας ενημέρωσε (για να ενημερώσουμε τους δημότες) ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, σήμερα 27 Ιουλίου στο ΠΠΙΕΔ στις 7.00μμ, θα πραγματοποιηθεί δημοτικό συμβούλιο με θέματα ημερησίας διάταξης που θα διαβάσετε παρακάτω…

Δυστυχώς, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, ο πρόεδρος του σώματος που εκπροσωπεί και αντιπροσωπεύει όλους εμάς του δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας, μας ανακοινώνει (κατά πάγια τακτική του) ΜΟΝΟ τις ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ των θεμάτων ημερησίας διάταξης που θα συζητηθούν, χωρίς να μας στέλνει τις εισηγήσεις με το περιεχόμενο των θεμάτων!!! (Εκτός αυτού, οι συνθήκες -ως υπεύθυνος των Δ.Σ.- που μας παρέχει για να κάνουμε την δουλειά μας είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ!)

Παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις μας (εδώ και 2 χρόνια) για αποστολή και του περιεχομένου των θεμάτων, έτσι ώστε να γνωρίζουμε (και οι δημότες να γνωρίζουν) για το τι θα συζητηθεί (και αποφασιστεί) για εμάς τους δημότες.… ο πρόεδρος & η διοίκηση του Δ.Φ.Χ. κατεπέκταση, προτιμούν το “για εμάς χωρίς εμάς“!

Και ψάχνουμε μετά να βρούμε τις αιτίες και τους λόγους που στην αίθουσα που γίνονται τα δημοτικά συμβούλια είναι “τρεις και ο κούκος”!!!

Μήπως τελικά “βολεύει”;;;

Η Fx-news ΔΕΝ θα καλύψει τη συνεδρίαση… καθώς και καμία άλλη συνεδρίαση… έως ότου η διοίκηση του Δήμου ΣΕΒΑΣΤΕΙ: Tην εργασία μας και το δημοκρατικό δικαίωμα των δημοτών για ενημέρωση! Περιμένουμε κάποια στιγμή επιτέλους… να πάρει θέση ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος για το θέμα και να βάλει ένα τέλος σε αυτή την “ιλαροτραγωδία” του κυρίου προέδρου που έχει απαξιώσει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας… Μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει πάρει καμία θέση… κάτι που σημαίνει ότι όχι μόνο μοιράζεται την ευθύνη για τις “συμπεριφορές” του προέδρου, αλλά ως ο επικεφαλής της διοίκησης του δήμου έχει και την μεγαλύτερη!

 

Δείτε τα θέματα ημερησίας διάταξης και «ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

      1. Έγκριση ψηφίσματος αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της εταιρείας «Μαρινόπουλος».
      2. Έγκριση ψηφίσματος της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Φ.-Χ.» για τους Παιδικούς Σταθμούς.
      3. Καθορισμός αμοιβής του πληρεξουσίου δικηγόρου Αθηνών κ. Αναστάσιου Κωνσταντινίδη για την υποβολή γνωμοδότησης περί της άσκησης ή μη ενδίκων μέσων κατά των αριθμ. 127/2015, 185/2015 και 81/2016 αποφάσεων του Ειρηνοδικείου Ν. Ιωνίας, καθώς και της αριθμ. 2535/2016 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που αφορούν αγωγές των δικηγόρων του Δήμου κ.κ. Μ. Παπαδημητρίου, Ζ. Δρόσου και Χ. Χήτου – Κιάμου κατά του Δήμου για μισθολογικές διαφορές και καταβολή αμοιβής (σχετ. η αριθ. 120/2016 απόφαση Οικ. Επιτροπής).
      4. Έγκριση διενέργειας προμήθειας του Δήμου και τρόπου εκτέλεσης αυτής.
      5. Έγκριση 6ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του Δήμου οικ. έτους 2016, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικ. Επιτροπής.
      6. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
      7. Έγκριση πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης σπουδάστριας ΙΕΚ στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου.
      8. Έγκριση εξαγοράς εξοπλισμού μετά από την εξόφληση του μισθώματος
      9. Λήψη κανονιστικής απόφασης περί της αδείας χρήσης και λειτουργίας μουσικής και μουσικών οργάνων καθώς και περί της παράτασης ωραρίου λειτουργίας αυτών στα όρια του Δήμου, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
      10. Λήψη κανονιστικής απόφασης περί καθορισμού ανώτατου αριθμού Αδειών Εγκατάστασης Εκδιδόμενων Προσώπων στον Δήμο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος και της απόστασης της εγκατάστασης από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, ξενοδοχεία κατηγορίας τριών (3), τεσσάρων (4), πέντε (5) αστέρων, βιβλιοθήκες, ευαγή ιδρύματα, πλατείες και παιδικές χαρές, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
      11. Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Φιλαδέλφειας Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με αποχαρακτηρισμό τμήματος του χώρου για παιδικό και βρεφικό σταθμό στο Ο.Τ. 167 σε κοινόχρηστο χώρο (πλατεία, παιδική χαρά και πεζόδρομοι) και έγκριση περιγράμματος δόμησης Παιδικού και Βρεφικού Σταθμού, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
      12. Έγκριση μελέτης του έργου «Ανάπλαση παιδικών χαρών Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος» (Α.Μ. 119/15).
      13. Επικαιροποίηση προϋπολογισμού της μελέτης «Προστασία, διαχείριση και ανάπλαση Άλσους Ν.Φ.».
      14. Έγκριση τρόπου εκτέλεσης της μελέτης: «Μελέτη ωρίμανσης του έργου: «ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ – ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ» κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10, παρ. 2, εδ. στ) του Ν. 3316/05.
      15. Έγκριση εκμίσθωσης δημοτικού ακινήτου Ηρωδείου Πάρκου με μειωμένο μίσθωμα λόγω ανάληψης εκ μέρους του μισθωτού της δαπάνης ανακατασκευής του ακινήτου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 192 παρ. 8 του Δ.& Κ.Κώδικα (Ν. 3463/06).
      16. Ανάκληση της υπ’αριθμ. 31/2016 απόφασης Δ.Σ. και έγκριση Τακτοποιητικού Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου «Ολοκληρωμένη παρέμβαση εξοικονόμησης ενέργειας στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Δημοτικής Ενότητας Νέας Χαλκηδόνας» (Α.Μ. 125/14-επανεισαγωγή).
      17. Έγκριση 1ου Α.Π.Ε. και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου «Ανακατασκευή δύο αιθουσών πολλαπλών χρήσεων δημοτικού γυμναστηρίου στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος».
      18. Έγκριση εκδηλώσεων για τον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη 2016» και διάθεση σχετικής πίστωσης.
      19. Έγκριση Χρήσης Διαδρομών Κολυμβητηρίου Ο.Α.Κ.Α. για την υλοποίηση του Προγράμματος Εκμάθησης Κολύμβησης για την περίοδο 2016-2017.

 

    1. Έγκριση συνδιοργάνωσης 2ου Λαϊκού Αγώνα Δρόμου επί δημοσίας οδού με την επωνυμία «Στις Γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων» και ψήφιση σχετικής πίστωσης
Προηγούμενο άρθροΔημοτικές εκλογές: Αναλογικότητα και στα δημοτικά συμβούλια
Επόμενο άρθροΚάντε «αναλήψεις» χωρίς capital controls!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και πολύ καλά κάνετε και δεν καλύπτετε το δημοτικό συμβούλιο. Αφήστε τους να μονολογούν και να συνεχίσουν να εκτίθενται.

  2. Αντί να κλαψουρίζει σαν κακομαθημένο παιδάκι ο δήμαρχος δια του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ότι “ο τοπικός τύπος είναι διαπλεκόμενος” (και άλλα τέτοια παρόμοια φαιδρά και γραφικά) θα μπορούσε ο ίδιος ο δήμος να καλύπτει τα δημοτικά συμβούλια με live sτreaming στο site του δήμου. Απλό. Δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα πια και έτσι όλοι οι δημότες θα μπορούν να αξιολογήσουν τις τοποθετήσεις διοίκησης και αντπολίτευσης χωρίς τον… κακό τοπικό τύπο να γράφει ό,τι θέλει.
    Όμως δεν το κάνουν γιατί φοβούνται ότι όσοι παρακολουθήσουν ένα δημοτικό συμβούλιο, θα καταλάβουν και πόσο λίγοι και ακατάρτιστοι είναι και πόσο αυταρχικά διοικείται το σώμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.