Σε ποια χώρα ζουν οι πιο ευτυχισμένοι & οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι!

0

kosta1 Η Κόστα Ρίκα, μια μικρή χώρα στην κεντρική Αμερική, με πληθυσμό 4.890.379 εκατ. κατοίκους είναι η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους στον πλανήτη. Το βρετανικό think tank, New Economics Foundation (NEF) κάθε χρόνο από το 2006 εκδίδει τον κατάλογο με τις πιο ευτυχισμένες και τις πιο δυστυχισμένες χώρες στον κόσμο, λαμβάνοντας υπόψη μερικούς παράγοντες – δείκτες. Μετριέται όμως η ευτυχία; Για το βρετανική think tank η ευτυχία μετριέται, αν προσθέσουμε την ευημερία, το προσδόκιμο ζωής και την κοινωνική ανισότητα σε μια χώρα και όλα αυτά τα διαιρέσουμε με το «οικολογικό της αποτύπωμα».

Έτσι, η Κόστα Ρίκα έχει τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο, αφού το 1949 κατάργησε τον στρατό της, επένδυσε τα σχετικά κεφάλαια στην υγεία και την εκπαίδευση και διαθέτει χαμηλή ατμοσφαιρική ρύπανση. Εντύπωση προκαλεί ότι την Κόστα Ρίκα στον σχετικό κατάλογο ακολουθεί το Μεξικό και η Κολομβία, ενώ στο top 10 των πιο ευτυχισμένων χωρών δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα. Η Βρετανία φιγουράρει στην 34η θέση και οι ΗΠΑ στην 108η!

perierga.gr - Σε ποια χώρα ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του πλανήτη;Το top 10 των πιο ευτυχισμένων χωρών στον πλανήτη

  1. Κόστα Ρίκα
  2. Μεξικό
  3. Κολομβία
  4. Βανουάτου
  5. Βιετνάμ
  6. Παναμάς
  7. Νικαράγουα
  8. Μπαγκλαντές
  9. Ταϊλάνδη
  10. Εκουαδόρ (Ισημερινός)

Το top 10 των πιο δυστυχισμένων χωρών στον πλανήτη

  1. Μπουρούντι
  2. Σουαζιλάνδη
  3. Σιέρα Λεόνε
  4. Τουρκμενιστάν
  5. Ακτή Ελεφαντοστού
  6. Μογγολία
  7. Μπενίν
  8. Τόγκο
  9. Λουξεμβούργο
  10. Τσαντ
Προηγούμενο άρθροΝέο χτύπημα στην Γερμανία: Σύρος πρόσφυγας σκότωσε γυναίκα και τραυμάτισε άλλους δύο!
Επόμενο άρθροΕφημερίδα Fx-news: Ιούνιος – Ιούλιος 2016
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.