“Λονδίνο, ανεξάρτητο κράτος”…

0

56156Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι του Λονδίνου υπέγραψαν σε έναν κατάλογο συλλογής υπογραφών στο Διαδίκτυο αξιώνοντας η βρετανική πρωτεύουσα να κηρύξει την ανεξαρτησία της και να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά την απόφαση των Βρετανών πολιτών υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι υπέγραψαν αυτό το αίτημα στον ιστότοπο change.org με το οποίο ζητούν από τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν να «κηρύξει το Λονδίνο ανεξάρτητο από το Ηνωμένο Βασίλειο και να θέσει υποψηφιότητα προκειμένου να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ενώ στο σύνολο της χώρας το ποσοστό υπέρ της εξόδου από την ΕΕ ανήλθε σε σχεδόν 52%, στο Λονδίνο το 60% των πολιτών ψήφισε υπέρ της παραμονής. «Το Λονδίνο είναι μια διεθνής πόλη και εμείς θέλουμε να παραμείνουμε στην καρδιά της Ευρώπης» επισημαίνεται στο κείμενο.

«Ας το παραδεχθούμε, διαφωνούμε με το υπόλοιπο της χώρας. Επομένως αντί να ψηφίζουμε με πάθος κι επιθετική διάθεση ο ένας εναντίον του άλλου σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ας πάρουμε επίσημα διαζύγιο και ας ταχθούμε στο πλευρό των φίλων μας στην ήπειρο».

Ο Σαντίκ Καν από την πλευρά του δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου στο οποίο ζητά το Λονδίνο να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις της εξόδου από την ΕΕ.

«Είναι κρίσιμο το Λονδίνο να έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη διαδικασία των επαναδιαπραγματεύσεων όπως η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία» δύο περιοχές που επίσης ψήφισαν υπέρ της παραμονής της ΕΕ, τονίζεται.

«Είναι κρίσιμο να παραμείνουμε εντός της ενιαίας αγοράς» πρόσθεσε ο ίδιος.

ΠΗΓΗnooz.gr
Προηγούμενο άρθροΒασιλόπουλος: «Καταδικασμένοι για εκβιασμό, ναρκωτικά… βγάζουν εφημερίδα”! (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΝ. Φιλαδέλφεια: “Εισαγγελέας στο νεκροταφείο για σκανδαλώδη εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου”!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.