Ανακοίνωση Δ.Φ.Χ. για το «Βullying σε παιδί με καρκίνο»

1

floga-bulling1-nea-filadelfeiaΑπό τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση,

σχετικά με το «Βullying σε παιδί με καρκίνο» (Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ της Fx).

 

Η εφημερίδα μας συγχαίρει τις Σχολικές επιτροπές του Δ.Φ.Χ. και ιδιαίτερα την Πρόεδρο της Α΄βάθμιας, κυρία Σπυριδούλα Εξάρχου, για την άμεση ανταπόκριση και κινητοποίησή τους, μετά την δημοσιοποίηση του γεγονότος.

Παρασκευή 17-06-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την περασμένη Πέμπτη 9 Ιουνίου2016 η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενημερώθηκε από τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα πως την ίδια μέρα προβλήθηκε στην εκπομπή της κας Ναταλίας Γερμανού στο κανάλι Ε ένα ρεπορτάζ της κας Μαρίας Βλάχου όπου αναδημοσιεύθηκε ανάρτηση του Συλλόγου Φλόγα (Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες) που αναφερόταν σε επίθεση που δέχτηκε ένα παιδί με νεοπλασματική ασθένεια από παιδιά και τους γονείς τους.
Η κα Γερμανού αναφέρθηκε πως το γεγονός αυτό συνέβη σε μαθητή της Ε΄ Δημοτικού σε σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας. Η αναφορά αυτή προκάλεσε αναστάτωση στην Σχολική Κοινότητα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας και άμεσα κινητοποιήθηκαν Διευθυντές, Σύλλογοι Γονέων, Σύμβουλος εκπαίδευσης και Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου ώστε να ερευνήσουν το περιστατικό.
Η έρευνα -η οποία ολοκληρώθηκε τελικά στις 15 Ιουνίου με την επικοινωνία του γονέα με την Πρόεδρο της Σχολικής επιτροπής (κατόπιν προτροπής της Προέδρου της «Φλόγας»)- κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα είναι μεν κάτοικος της Φιλαδέλφειας αλλά το περιστατικό συνέβη σε άλλη περιοχή (ΔΕΝ συνέβη στο Δήμο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας) και ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με οποιαδήποτε Σχολική Μονάδα του Δήμου μας.
Καταδικάζουμε το γεγονός πάραυτα και στεκόμαστε σύσσωμοι κοντά στο παιδί που υπέστη την επίθεση καθώς και στην οικογένειά του. Τέτοια περιστατικά είναι καταδικαστέα. Ενημερωθήκαμε πως το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και βρισκόμαστε αρωγοί στην οικογένεια.

Προηγούμενο άρθροΑΟΝΦ Άτταλος: Με Πλήθος Κόσμου η Γιορτή Λήξης της Ακαδημίας
Επόμενο άρθροΜέλος ναζιστικής οργάνωσης ο δολοφόνος της Κοξ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. 1. Θαυμάσια, συνεχίζουμε το ηλεκτρονικό ξεκαπέλωμα του παιδιού τόσες μέρες μετά. Εύγε μας.

    2. Έχει σημασία αν ένας Έλληνας πνιγεί με ελληνικό πλοίο η με ιταλικό;

    3. Αν είχε συμβεί το γεγονός σε δικό μας σχολείο τι θα ήταν χειρότερο για το παιδί; Νομίζω μόνο το παιδί πρέπει να μας ενδιαφέρει. Δηλαδή αφού έγινε έξω από δώ είναι σαν να μην έγινε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.