Αλλάζει όνομα ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας!

1

234Στο Δημοτικό συμβούλιο που θα γίνει την Τετάρτη (22/6), στο 2ο θέμα ημερησίας

διάταξης με τίτλο: “Έγκριση υποβολής πρότασης για την μετονομασία του Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Δ.& Κ.Κώδικα“, γίνεται αναφορά για την μετονομασία του δήμου μας από “Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας” σε “Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας“.

Η πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου για την μετονομασία είναι στη σωστή κατεύθυνση και αίτημα πολλών κατοίκων του δήμου μας. Στην ουσία διορθώνεται ένα “ιστορικό λάθος” που είχε γίνει το 2010 κατά την ενεργοποίηση του σχεδίου Καλλικράτης  και την ενοποίηση των Δήμων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, δίνοντας ο νομοθέτης στο νέο “Καλλικρατικό”  δήμο το όνομα “Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας”, παραλείποντας το “ΝΕΑ”…

Ιστορικά και γεωγραφικά, η Φιλαδέλφεια & η Χαλκηδόνα είναι πόλεις της Μικράς Ασίας. Πόλεις ελληνικές από αρχαιοτάτων χρόνων, όπου οι Έλληνες κάτοικοι τους εκδιώχτηκαν μετά τα γεγονότα του 1922 και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας, δίνοντας το όνομα της “μητέρας πατρίδας” στις πόλεις που δημιούργησαν, προσθέτοντας το επίθετο “ΝΕΑ“. “Νέος” τόπος εγκατάστασης με το “Φιλαδέλφεια & Χαλκηδόνανα κρατά ζωντανή την μνήμη των χαμένων (αλλά υπαρκτών) πατρίδων.

Σε περίπτωση (το πιθανότερο) που ψηφιστεί από το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας η αλλαγή ονόματος του δήμου, θα αποκαταστήσει και το (ιστορικό) λάθος που έγινε το 2010.

Προηγούμενο άρθροΝ.Φ.-Ν.Χ.: “Καθαρίστε τα οικόπεδά σας – Κίνδυνος Πυρκαϊάς & Προστίμου!”
Επόμενο άρθρο“Το όνομά μου είναι θάνατος στους προδότες”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Εδώ οφείλουμε ΟΛΟΙ ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στη διοίκηση και για την κίνηση και για το σκεπτικό! Αθόρυβα και χωρίς φανφάρες αποκαθιστά την ιστορική μνήμη της πόλης μας σε αντίθεση με τα παρεάκια που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το θέμα και κοιτάνε μόνο πως θα προβληθούν με τον μανδύα μικρασιατικών σωματείων και με στολές σε παρελάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.