“ΓΗΠΕΔΟ ΑΕΚ: ΝΑΙ από τον Υπουργό για την ΜΠΕ – Αντίδραση Δ.Φ.Χ.”

1

aek-mpe-vasilopoylosΗ τελική έγκριση του υπουργού κ. Σκουρλέτη της Μ.Π.Ε. (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) που είχε καταθέσει η κατασκευαστική εταιρία που θα κατασκευάσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, προκάλεσε “θύελλα αντιδράσεων” από την δημοτική αρχή του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου.

georgia-golfinopoyloyΓράφει η Γεωργία Κ. Γκολφινοπούλου

Αναδημοσίευση από την έντυπη Fx-news Απριλίου

Καταρχήν, στις 31 Μαρτίου ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης έβαλε την υπογραφή του για την τελική έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης (ΜΠΕ). Η υπογραφή του κ. Σκουρλέτη ήταν η τελευταία που περίμενε η ΑΕΚ μετά από έναν κύκλο διαβουλεύσεων που διήρκεσε 10 μήνες και συγκέντρωσε σειρά εγκρίσεων και υπογραφών, πριν από την τελευταία του Υπουργείου. Στις διαβουλεύσεις που είχαν γίνει από τους φορείς, ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ήταν ο μόνος φορέας που είχε δώσει αρνητική εισήγηση για το κατατεθειμένο σχέδιο της ΜΠΕ, μετά και από απόφαση -κατά πλειοψηφία των μελών της διοίκησης- του  δημοτικού συμβουλίου. Οι υπόλοιποι φορείς που συμμετείχαν στην δημόσια διαβούλευση είχαν εγκρίνει την ΜΠΕ. Να σημειώσουμε ότι και η Περιφέρεια Αττικής είχε πει το “ΝΑΙ” με 10 όμως όρους & προϋποθέσεις (Δείτε στο τεύχος Φεβρουαρίου της εφημερίδας μας αναλυτικό ρεπορτάζ).

Μετά την ανακοίνωση της “υπογραφής Σκουρλέτη” ο Δήμος Φ.Χ. στις 4 Απριλίου, εξέδωσε “σκληρή” ανακοίνωση-διαμαρτυρία με “υπόσχεση” την “συνέχιση υπεράσπισης της πόλης”:

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε την περιβαλλοντική αδειοδότηση της Δικέφαλος Α.Ε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Σε μία πρωτοφανή θεσμικά κίνηση, το υπουργείο αγνόησε πλήρως όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρατηρήσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και υπηρεσιών του ΥΠΕΝ, που έγιναν με γνώμονα την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ομαλή ένταξη του νέου γηπέδου στην πόλη. Πιο συγκεκριμένα, δεν συμπεριελήφθη ουδεμία τροποποίηση αναφορικά με το ύψος του γηπέδου, την προστασία του άλσους, την κυκλοφορία, τη στάθμευση, καθώς και τη δημιουργία υποδομών για τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στην οποία έχει παραχωρηθεί το οικόπεδο. Ως εκ τούτου εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΝ και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.

Στην ίδια γραμμή με τις απόψεις του δήμου βρίσκεται και η ΛΑ. Ε Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας εφόσον με παρόμοια ανακοίνωση στις 5 Απριλίου, εκφράζει την αγανάκτησή της απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και φαίνεται να μην υποστηρίζει σε καμία περίπτωση “την πατρωνία που δέχεται από τα επιχειρηματικά συμφέροντα όπως είναι αυτό του Δ. Μελισσανίδη“. Σημειώνουμε ότι τα περισσότερα στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης του Δ.Φ.Χ., της “Δύναμης Πολιτών“, έχουν “εταπηδήσει” πολιτικά στην Λ.ΑΕ του κυρίου Λαφαζάνη. Ο Δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια περίοδο, δηλώνοντας “Ανεξάρτητος αριστερός“.

Παρόμοια ανακοίνωση με του Δήμου Φ.Χ. εξέδωσε ατομικά (!!!) και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Πάνος στις 8 Απριλίου… Τέλος ανακοίνωση στα ίδια πλαίσια εξέδωσε και η “Δύναμη Πολιτών” στις 20 Απριλίου.

Ωστόσο στο σημείο αυτό υπάρχουν κάποια “μελανά” σημεία στην πολιτική στάση που διατηρεί η «Δύναμη πολιτών» ως δημοτική αρχή. Μέχρι να αναλάβει την δημαρχία της Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας υπερασπιζόταν μέχρι τέλους τις ιδέες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συνέπλεε απόλυτα με τις αποφάσεις και τα σχέδιά της. Όμως όπως όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε πλέον, όχι απλά έχει ανεξαρτητοποιηθεί από αυτήν, αλλά σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης όχι μόνο επικρίνουν την στάση που διατηρεί η κυβέρνηση σε ορισμένα ζητήματα, αλλά της επιτίθενται με σφοδρότητα προσπαθώντας αδιαλείπτως να παρακωλύει το έργο της

Ηλίου φαεινότερο λοιπόν ότι η «Δύναμη Πολιτών» απλώς  “εξυπηρέτησε” το συμφέρον της χρησιμοποιώντας τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως ταμπέλα και αφού κατέκτησε αυτό που ήθελε, ανεξαρτητοποιήθηκε...

Επομένως ας μην κατακρίνουν την απόφαση του κ. Σκουρλέτη για την aek-mpe-vasilopoylos2νομιμοποίηση του γηπέδου με τόσο μένος και για τον εναγκαλισμό των επιχειρηματικών συμφερόντων από την κυβέρνηση, καθότι όπως διαπιστώνεται με το πέρας του χρόνου και οι ίδιοι έπραξαν αποσκοπώντας στο προσωπικό συμφέρον…

 

Προηγούμενο άρθροΣτην Κορυφή τα κορίτσια της ΑΕΚ στην Ξιφασκία!
Επόμενο άρθροΕυχές από την ΑΕΚ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.