Ανακοίνωση “Δύναμης Πολιτών” για το Γήπεδο ΑΕΚ

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

dynamh-politon-omilia-arh-vasilopoyloy (19)Η περιβαλλοντική αδειοδότηση της Δικέφαλος Α.Ε πλήττει το δημόσιο συμφέρον

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης ενέκρινε πριν λίγες μέρες την Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ) της Δικέφαλος Α.Ε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ χωρίς καμία ουσιαστική τροποποίηση του προτεινόμενου σχεδίου. Από αυτή την απόφαση προκύπτουν εύλογα ερωτήματα όχι μόνο για το θεσμικό ρόλο της διαβούλευσης, ο οποίος ακυρώθηκε παντελώς, αλλά και για το ίδιο το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του νέου γηπέδου. Ο σχεδιασμός του νέου γηπέδου, όπως έγκαιρα έχουμε εντοπίσει και έχουμε κάνει γνωστό στον κόσμο της πόλης μας, δημιουργεί μία σειρά επιπτώσεων στην πόλη, ακριβώς επειδή το γήπεδο σχεδιάζεται με γνώμονα το επιχειρηματικό συμφέρον εις βάρος των αναγκών μαζικής άθλησης και της αρμονικής συνύπαρξης με την τοπική κοινωνία. Ως Δύναμη πολιτών, παρά τις διαρκείς συκοφαντίες για τη θέση μας για το γήπεδο, επιμένουμε να λέμε ναι στο γήπεδο με σεβασμό στην πόλη, στο περιβάλλον και τους κατοίκους της. Με γνώμονα το συμφέρον της πόλης, κατά τη διαδικασία της διαβούλευσης εκφράσαμε την αντίθεσή μας με τη συγκεκριμένη ΜΠΕ και προτείναμε:

  • Την τροποποίηση του ύψους του γηπέδου, το οποίο είναι διπλάσιο από το προηγούμενο, ώστε να εξασφαλίζεται η αρμονική γειτνίαση με τον προσφυγικό συνοικισμό.
  • Μέτρα πυροπροστασίας και ηχοπροστασίας του οικισμού και του Άλσους, μέτρα για την προστασία του Άλσους από τυχόν βανδαλισμούς ή από ακούσιες καταστροφές, κ.α.
  • Μέτρα, έργα και παρεμβάσεις που θα εκτονώνουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ήδη επιβαρυμένο οδικό δίκτυο της πόλης. Επίσπευση της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό και της επέκτασής της ως τον Περισσό.
  • Εξασφάλιση και χωροθέτηση επαρκούς αριθμού θέσεων στάθμευσης για τη μείωση της άναρχης και παράνομης στάθμευσης στην πόλη.
  • Δημιουργία εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση και άλλων τμημάτων  της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, τα οποία υπήρχαν στο κατεδαφισμένο στάδιο.
  • Συμπλήρωση όλων σοβαρών τυπικών και ουσιαστικών ελλείψεων που εμφανίζονται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπως αναλυτικά επισημαίνονται στην παρούσα γνωμοδότηση και στα παραρτήματά της.

Επιπλέον, κατά τις δύο συναντήσεις του Δήμου με το ΥΠΕΝ, τέθηκε συνολικά το ζήτημα της κατάργησης των σκανδαλωδών διατάξεων του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας που μετατρέπουν το άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας σε Μητροπολιτικό πάρκο και προβλέπουν τη μεταφορά της διαχείρισής του από το Δήμο σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Επί όλων αυτών των ζητημάτων προστασίας της πόλης και των συμφερόντων του Δήμου, δεν ελήφθη μέχρι τώρα καμία απολύτως πρόνοια από το ΥΠΕΝ. Γι’ αυτό και ως Δύναμη πολιτών δηλώνουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μαζί με το λαό της πόλης μας τα δίκαια αιτήματά μας, τα οποία καλούμε το ΥΠΕΝ, έστω και την ύστατη στιγμή να κάνει δεκτά.

Δύναμη πολιτών Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

20/04/2016

Προηγούμενο άρθροΣτο 24% ο ΦΠΑ…
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Prince!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.