Κινηματογράφος στη Στρούγκα: “Inside Job” και “Bread and Roses”

0

stroygaTην Πέμπτη 11/2, στις 20.00, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Τσάρλς Φέργκιουσον, “Inside Job”.

Το “Inside Job”, αποτελεί μια διαφορετική ματιά στην οικονομική κρίση του 2008, έξω από τα τετριμμένα της σύγχρονης οικονομικής αντίληψης. Απ’ τη σκοπιά της αστικής πολιτικής οικονομίας, αλλά και θεώρησης των πραγμάτων γενικότερα, αποκαλύπτει εκ των πραγμάτων, τη σαπίλα των οικονομικών μηχανισμών του καπιταλισμού. Η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, με κόστος άνω των $20 τρισεκατομμυρίων, είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια άνθρωποι να χάσουν τα σπίτια, τις δουλειές τους, ακόμα και τη ζωή τους. Μέσα από εκτεταμένη έρευνα και συνεντεύξεις με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες, πολιτικούς και δημοσιογράφους, το INSIDE JOB ακολουθεί τα ίχνη της πορείας προς την οικονομική καταστροφή του 2008.Παραγωγή 2010, 105′.

Θα ακολουθήσει καφενείο οικονομικής ενίσχυσης του χώρου.
http://strouga.espivblogs.net/2016/02/10/cine-inside-job/

Την Κυριακή 14/2, στις 20.30, θα προβληθεί η 2η ταινία του κινηματογραφικού αφιερώματος “Ζώντας το Ευρωπαϊκό όνειρο”.

Το “Bread and Roses”, του Ken Loach, πραγματεύεται την ιστορία μιας νεαρής Μεξικανής, της Maya, η οποία περνάει παράνομα τα σύνορα για να εργαστεί μαζί με τη μεγαλύτερη αδερφή της, ως καθαρίστρια σε ένα κτίριο με γραφεία στο Λος Άντζελες. Οι ζωές των δύο αδερφών θα αναστατωθούν με την παρουσία του Sam, ενός αριστερού ακτιβιστή, ο οποίος θα τις ενθαρρύνει να αγωνιστούν για καλύτερες συνθήκες εργασίας. Διάρκεια 110′, παραγωγή 2000.

Κατάληψη Στρούγκα, Αυτοδιαχειριζόμενος Κοινωνικός Χώρος
Δεκελείας 116, Νέα Φιλαδέλφεια

111122222

Προηγούμενο άρθροΑνακοίνωση της διοίκησης του ΑΟΝΦ Άτταλου μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο
Επόμενο άρθροΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στις συντάξεις των Δημοσίων υπαλλήλων με ΚΡΥΦΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.