Η Φιλαδέλφεια της Ιταλίας!

0

Veduta_Filadelfia-calampria-fx-news (main)Φιλαδέλφεια (αδελφική φιλία-αγάπη). Μία λέξη, ένα όνομα, δεκάδες πόλεις, χιλιάδες ιστορίες…

Η Fx-news ανοίγει μια νέα θεματική ενότητα στην στήλη της “Ιστορία Ν.Φ.-Ν.Χ.

Θα σας παρουσιάζουμε όλες τις πόλεις του κόσμου με το όνομα “Φιλαδέλφεια“.

Ξεκινούμε με την Φιλαδέλφεια της Καλαβρίας στη Νότια Ιταλία:

Το 1783, μια σειρά σεισμών κατέστρεψαν περισσότερεςαπό 200 πόλεις και χωριά της  Καλαβρίας προκαλώντας χιλιάδες θανάτους και πάνω από ένα εκατομμύριο άστεγους.

Η αρχαία Castelmonardo (σημερινή Φιλαδέλφεια) δεν κατάφερε να αποφύγει τα γεγονότα και καταστράφηκε ολοκληρωτικά εκτός από ένα μικρό σπίτι στην κοιλάδα της περιοχής. Οι επιζώντες αποφάσισαν -από το σημείο του μικρού σπιτιού-  να βάλουν το θεμέλιο λίθο για την ανοικοδόμηση της πόλης με το νέο όνομα “Φιλαδέλφεια” ( “αδελφικής αγάπης”) για να τιμήσουν την αρχαία ελληνική προέλευση τους. Έτσι γεννήθηκε η νέα πόλη και το νέο έμβλημα της Φιλαδέλφειας:

logo-proloco
Οι διασωθέντες κάτοικοι αποφάσισαν επίσης την αρχιτεκτονική της νέας τους πόλης.

Filadelfia 3.Το σχέδιο που αποφάσισαν βασίστηκε στον Ελληνικό σταυρό. Η κεντρική πλατεία σε σχήμα τετραγώνου και τέσσερα όμοια “ταξικά” τεταρτημόρια (ανάλογα με την κοινωνική θέση του κάθε κατοίκου…) διαιρούμενα σε ίσες παρτίδες, κόβεται από τέσσερις άξονες και καταλήγουν σε τέσσερις μεγάλες πόρτες. Η κάθε πόρτα ήταν η είσοδος της κατοικίας του “εκπροσώπου” της κάθε κοινωνικής ομάδας…

Σήμερα η Φιλαδέλφεια της Ιταλίας (Comune di Filadelfia) έχει πληθυσμό 5.500 κατοίκους.

Δείτε επίσης: Η Φιλαδέλφεια της Κολομβίας!

Προηγούμενο άρθροΜητέρα βασάνιζε και κακοποιούσε σεξουαλικά τα παιδιά της – τα έκαιγε με λάδι και έσβηνε πάνω τους τσιγάρα!
Επόμενο άρθροΝέα τουρκική πρόκληση… μόλις βρέθηκε ο Τάσος Τουλίτσης!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.