Εκδήλωση Μητρόπολης Ι.Φ.: “Δάκρυσαν για τις αλησμόνητες πατρίδες στο Μέγαρο” (Βίντεο-Φωτογραφίες)

0

mikra-asia-mitropoli-megaroMνήμες και εικόνες από τις αλησμόνητες πατρίδες ζωντάνεψαν την Κυριακή το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας για να τιμήσει τις ρίζες της.

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Πολυγένης – Romfea.gr

Το κοινό κατέκλυσε από νωρίς την αίθουσα του Μεγάρου και σε μία δίωρη μουσιχορευτική εκδήλωση, η οποία έφερε στο νου του θυμησές από εκείνες τις εποχές.

Του πολιτισμού, του ύφους και των χορών από τις πατρίδες που χάθηκαν αλλά δεν ξεχάστηκαν.

Στην εκδήλωση με τον τίτλο “Μικρά Ασία: Φεύγαμε και για σένα λέγαμε” συμμετείχαν νέοι σπουδαίοι καλλιτέχνες και χορευτικές ομάδες και σύλλογοι που φέρουν τη σφραγίδα του μικρασιατικού πολιτισμού.

Ήταν μία εκδήλωση μνήμης και τιμής στις ρίζες των προγόνων, στους ανθρώπους που με κόπο προσπάθησαν να ξαναχτίσουν μετά τη μικρασιατική καταστροφή τη ζωή τους.

Εκείνους που πριν σχεδόν έναν αιώνα έφυγαν από τη Μικρά Ασία και έχτισαν τη ζωή τους ξανά σε αυτή την περιοχή της Αθήνας, στην Νέα Ιωνία και τη Φιλαδέλφεια.

Το κοινό είχε κατακλύσει από νωρίς την μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής ενώ παρευρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το ενδιαφέρον ήταν από την πρώτη κιόλας ημέρα έντονο.

Οκτώ χρόνια είχε να γίνει sold out των εισιτηρίων μέσα σε μία ημέρα σε εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής, έλεγαν οι υπεύθυνοι.

Τα έσοδα άλλωστε προορίζονταν για καλό σκοπό, για την ενίσχυση των ιδρυμάτων της τοπικής Εκκλησίας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η τραγωδός Λυδία Πρωτοψάλτη και ο Γιάννης Βόγλης.

Σολίστ ήταν ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ενώ τραγούδησαν οι Ζαχαρίας Καρούνης, Σοφία Μάνου και Χαριτίνη Πανοπούλου.

Τη σκηνική επιμέλεια είχε η Σοφία Σπυράτου.

“Η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας σημερα τίμησε τις ρίζες της. Τίμησε τη γενοκτονία τόσων Ελλήνων αδελφών μας απο τις αλησμόνητες πατρίδες” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβριήλ.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος τόνισε: “Έδωσε και πάλι το στίγμα ότι η Εκκλησία θυμάται και τιμά την ιστορική μνήμη, ενώ παράλληλα προβάλει και δημιουργεί πολιτισμό και παιδεία. Προβάλει το ελληνοχριστιανικό πνεύμα που αγκαλιάζει τα οράματα και τις ιδέες της νέας γενιάς.”

“Έδωσε, επίσης, σήμερα ευκαιρίες σε νέες και νέους καλλιτέχνες να αποκτήσουν φωνή στο σημαντικότερο μουσικό χώρο της Αθήνας” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας.

Σε άλλο σημείο ο κ. Γαβριήλ υπογράμμισε: “Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους και εσάς προσωπικά κ. Πολυγένη για την συνεργασία και για αυτο το αποτέλεσμα.”

“Ιδιαιτέρως, όμως, ευγνωμονώ τον Μακαριωτάτο Αρχιεπίσκοπο Αθήνων και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο που μας έδωσε την ευλογία και την άδεια του να πραγματοποιήσουμε αυτή την εκδήλωση στα όρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπης. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια της ποιμαντορίας του και ο Θεός να τον στηρίζει στο πολυευθυνο έργο του για την Εκκλησία της Ελλάδος” πρόσθεσε κλείνοντας ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ.

Δείτε περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες στο romfea.gr

ΠΗΓΗromfea.gr
Προηγούμενο άρθροΟ Γκρουέφσκι θα… μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο Μακεδονία!
Επόμενο άρθροΠροσοχή! Τρακάρουν αυτοκίνητα για να ληστέψουν τους οδηγούς
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.