“Αν κάποιος κάλεσε πρόσφυγες, είναι η Γερμανία” είπε από τη Ν. Φιλαδέλφεια ο Γιάννης Μουζάλας! (Βίντεο)

0

ppied-prosfygiko-nea-filadelfeia-moyzalas (17)Σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για το προσφυγικό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συζήτηση που διοργάνωσαν από κοινού οι δήμοι Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας και Νέας Ιωνίας, σε συνεργασία με την “Εφημερίδα των Συντακτών“, την “Αλληλεγγύη για Όλους” και το δίκτυο μεταναστριών στην Ελλάδα “Μέλισσα” στο πλαίσιο της καμπάνιας “Πιάσε το χέρι μου“.

Κατά πρώτον, στο επιχείρημα πως η κυβέρνηση και η πολιτική της αποτέλεσε πόλο έλξης για τους πρόσφυγες για να έρθουν, ο κ. Μουζάλας, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο δε θα ήταν κατ’ ανάγκη κατηγόρια, ανέφερε πως κανείς δεν είπε στους πρόσφυγες “ελάτε”, ούτε τους έκλεισε το μάτι, οι ίδιοι φύγαν γιατί η εναλλακτική ήταν να σκοτωθούν.

“Αν υπήρχε κάποιος ελκτικός παράγοντας δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά η Γερμανία που σε κάποια στιγμή δήλωσε πως θέλει τους πρόσφυγες και έχει δουλειές για αυτούς”, δήλωσε, προσθέτοντας πως, ανεξάρτητα από τους λόγους, η Γερμανία υπήρξε πράγματι φιλική προς τους πρόσφυγες.

Την κατηγορία πως η κυβέρνηση δεν προέβλεψε την έκταση του προσφυγικού αντιπαρήλθε ο Γ. Μουζάλας εξιστορώντας πως γιγαντώθηκε το προσφυγικό θέμα παραθέτοντας στοιχεία.

“Τον Ιανουάριο του 2015 περικόπηκε το επιδοτούμενο πρόγραμμα για τους πρόσφυγες σε Ιορδανία, Λίβανο, Τουρκία, μέχρι τον Ιούνιο καλυπτόντουσαν οι ανάγκες μόνο του 1/4 του παγκόσμιου επισιτιστικού προγράμματος και έκλεισαν τα σχολεία στα προσφυγικά καμπ, με αποτέλεσμα 750.000 παιδιά να σταματήσουν το σχολείο”, επισήμανε.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως η πρώτη ευρωπαϊκή σύσκεψη για το προσφυγικό έγινε τον Απρίλιο και φέτος, σε σχέση με πέρσι, η αύξηση των αφίξεων ήταν 1.900%.

Τρίτον, σχετικά με αιτιάσεις πως “στην Ελλάδα δε γίνεται καλή καταγραφή των προσφύγων, απάντησε πως όταν ξεκίνησαν οι ροές, η Ελλάδα είχε δώδεκα ειδικά μηχανήματα δακτυλοσκόπησης, ενώ χρειάζονταν εκατό.

Πριν ένα μήνα υπήρχαν 66 μηχανήματα, που ήρθαν τους τελευταίους μήνες. Οι εμπλεκόμενοι δουλεύουν τόσο πολύ, υποστήριξε που “η αστυνομία έκανε σε εικοσιτετράωρη βάση δακτυλοσκοπήσεις χρησιμοποιώντας μελάνι, γιατί δεν έφταναν τα μηχανήματα”.

Έδωσε το παράδειγμα, πως μετά το χτύπημα στο Παρίσι και όταν έγινε γνωστό πως δυο από τους τρομοκράτες πέρασαν από την Ελλάδα, ήταν οι ελληνικές αρχές που έδωσαν τα στοιχεία για να εντοπιστούν ποιοι τελικά ήταν οι δυο δράστες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής τοποθετήθηκε για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν, επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά πως κάτι τέτοιο νομικά δε γίνεται.

“Αυτό που εννοούνε οι εκπρόσωποι των χωρών που αναπαράγουν αυτό το σενάριο, είναι πως θα βγουν οι ίδιες από τη Σένγκεν κλείνοντας τα σύνορά τους και αφήνοντας μόνη την Ελλάδα και τότε υπάρχει η πιθανότητα να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες. Έτσι, μπορεί να αποκλειστεί η οδός της Ειδομένης, ο μοναδικός νόμιμος διάδρομος αυτή τη στιγμή προς την Ευρώπη.” Επίσης, ο Γ. Μουζάλας δήλωσε πως “φυλάμε τα σύνορά μας εξαιρετικά, ενώ έχουμε σώσει 123.000 ανθρώπους σε 1.700 επιχειρήσεις του λιμενικού”.

Τέλος, περιέγραψε πως στην Ευρώπη υπάρχουν ουσιαστικά δυο απόψεις, από τη μια ο ρατσιστικός, ξενοφοβικός λόγος της Ευρώπης-Φρούριο, που όλα τα κόμματα, τόσο το Λαϊκό, όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες, τον ακολουθούν και από την άλλη η προσπάθεια λογικού χειρισμού και διευθέτησης του ζητήματος που εκφράζεται από την Αριστερά.

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε νεκρός και ο δεύτερος χειριστής του ανθυποβρυχιακού ελικοπτέρου που κατέπεσε στο Αιγαίο
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της διοίκησης του ΑΟΝΦ Άτταλου μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.