Καλό μήνα & “καλές κατασχέσεις” από τις εφορίες από σήμερα!

0

eforia-katasxeshΗ παράταση που είχε επιβληθεί λόγω των capital controls έληξε χθες και η Γενική Γραμματεία δημοσίων εσόδων ενημερώνει τους πολίτες ότι θα πρέπει να δηλώσουν τον έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να προστατεύσουν ποσά έως και 1.250 ευρώ. Το ακατάσχετο ισχύει για έναν λογαριασμό που πρέπει να δηλωθεί στην εφορία μέσω Taxisnet.

Ειδικότερα η εφορία μπορεί να κατασχέσει:

έως και το 100% του μισθού ή της σύνταξης για το τμήμα που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ μηνιαίως. Ποσό έως 1.000 ευρώ είναι ακατάσχετο. Έτσι από έναν μισθωτό με μηνιαίο μισθό 1.300 ευρώ μπορεί να κατασχέσει κάθε μήνα 150 ευρώ.
έως και το 100% τραπεζικού υπολοίπου πάνω από 1.250 ευρώ. Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος που διαθέτει σε τραπεζικό λογαριασμό 1.500 ευρώ μπορεί να δει, εφόσον χρωστάει στην εφορία, τα 250 ευρώ να κατάσχονται.

Προηγούμενο άρθροΑσελγούσε σε 9χρονη… υπάλληλος τηλεοπτικού σταθμού!
Επόμενο άρθροΠώς να γλιτώσετε από τις κατασχέσεις της Εφορίας…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.