Κρίση πολέμου; Πως θα απαντήσει η Ρωσία στη κατάρριψη μαχητικού της από την Τουρκία;;;

0

rusia-turkey“Κρίση πολέμου” σε εξέλιξη μετά από την απόφαση της Τουρκίας να κάνει πράξη τις απειλές της και να καταρρίψει ρωσικό αεροσκάφος.
To ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που σύμφωνα με την ‘Αγκυρα παραβίαζε τον τουρκικό εναέριο χώρο στα τουρκοσυριακά σύνορα το κατέρριψε η Τουρκία, μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ. Διαβάστε ΕΔΩ για την κατάρριψη του ρωσικού Su24 και δείτε και το ΒΙΝΤΕΟ της κατάρριψης.

Ανεξάρτητα από το αν το SU-24 που καταρρίφθηκε πετούσε εντός ή εκτός του τουρκικού εναέριου χώρου, η ενέργεια της Τουρκίας ρίχνει λάδι στη φωτιά που έτσι κι αλλιώς έχει φουντώσει στην περιοχή. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε προειδοποιήσει από τις 5 Οκτωβρίου γι΄ αυτό που σήμερα έπραξε η Τουρκία.

“Η Τουρκία θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση παραβίασης του εναέριου χώρου της”, είχε πει ο Αχμέτ Νταβούτογλου, έπειτα από περιστατικό που προκλήθηκε στην μεθόριο με τη Συρία από ένα ρωσικό αεροσκάφος.
“Οι κανόνες εμπλοκής είναι σαφείς για οποιονδήποτε παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας”, σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber-Turk, κατά την οποία υπογράμμισε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν την εντολή να αναχαιτίσουν “ακόμη κι ένα πουλί”.

Το ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-24 το οποίο συνετρίβη στη Συρία πιθανότατα κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Αμυνας. Σύμφωνα με το Υπουργείο οι δύο πιλότοι έπεσαν με αλεξίπτωτα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Τουρκίας, ο ένας πιλότος είναι νεκρός, ενώ ο άλλος συνελήφθει από Τουρκμάνους αντάρτες. (Τούρκοι της Συρίας που πολεμούν το καθεστώς Άσαντ)

Ακόμη πιο τρομακτικό είναι το γεγονός ότι το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται να οδηγεί συνειδητά την κατάσταση στα άκρα. Λίγες μέρες μετά από τις δηλώσεις Νταβούτογλου , στις 13 Οκτωβρίου, η Today’s Zaman δημοσίευσε πληροφορία σύμφωνα με την οποία γνωστός εικονικός χρήστης Twitter, με το όνομα Fuat Avni, για τον οποίο εικάζεται ότι έχει πρόσβαση στον εσωτερικό κύκλο του Προέδρου Ερντογάν, έγραψε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν, σκοπεύει να σύρει την Τουρκία σε πόλεμο προκειμένου να πάρει υπό τον έλεγχό του τη χώρα. Ο Avni ισχυρίστηκε ότι ο Ερντογάν σκέφτεται ακόμα και να καταρρίψει ένα ρωσικό αεροσκάφος προκειμένου να εξασφαλίσει ότι η Τουρκία θα εμπλακεί σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία στη Συρία. Φήμη για κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους υπήρξε το προηγούμενο Σάββατο.

Δυστυχώς τα όσα είχαν γραφτεί επαληθεύονται σήμερα. Το τι θα ακολουθήσει είναι το ζητούμενο…

ΠΗΓΗΠληροφορίες: onalert.gr
Προηγούμενο άρθροΟ Μητροπολίτης Ν.Ι.-Ν.Φ. Γαβριήλ, συναντά τους νέους κάθε Δευτέρα
Επόμενο άρθροΚαι ρωσικό ελικόπτερο επλήγη στη Συρία!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.