“Κράτος τρομοκράτης” η Τουρκία λέει ο Πούτιν – Μετά την κατάρριψη πήρε 3 δις από την ΕΕ!!!

0

rusia-turkey1Απίστευτη σύμπτωση! Την ώρα που η Τουρκία αποσταθεροποιούσε όλη την περιοχή με την ανεξήγητη κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24,η Ευρώπη ενέκρινε οικονομική στήριξη 3 δις ευρώ στην Άγκυρα!

Οικονομική στήριξη, ύψους 3 δισ. ευρώ, ενέκρινε σήμερα το Κολέγιο των Επιτρόπων για τους πρόσφυγες στην Τουρκία!
Όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οικονομική βοήθεια προς την Άγκυρα έρχεται κατόπιν απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για «περαιτέρω ουσιαστική οικονομική στήριξη» της Τουρκίας για τους πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι θεωρεί την κατάρριψη ενός αεροσκάφους Σουχόι Su-24 από μέρους της Τουρκίας «μη φιλική ενέργεια».
«Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας αποτελούν μη φιλική ενέργεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπεβλήθη επίσημη διαμαρτυρία στον στρατιωτικό ακόλουθο της πρεσβείας της Τουρκίας στη Μόσχα για το επεισόδιο.
Ακόμη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπογράμμισε τη θέση της Μόσχας πως το ρωσικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης της αποστολής του εναντίον θέσεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Επιπλέον, στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατέστησε σαφές ότι οι επιχειρήσεις των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων δεν θα επηρεαστούν από την κατάρριψη του μαχητικού.

H συριακή κυβέρνηση κατήγγειλε την «κατάφωρη επίθεση» εναντίον της εθνικής της κυριαρχίας αφού η γειτονική Τουρκία κατέρριψε ένα ρωσικό μαχητικό στο βόρειο τμήμα της Συρίας.
«Σε μια κατάφωρη επίθεση εναντίον της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας, η τουρκική πλευρά κατέρριψε το πρωί ένα πολεμικό αεροσκάφος των Ρώσων συμμάχων μας στη συριακή επικράτεια, ενώ επέστρεφε από μια αποστολή εναντίον της οργάνωσης Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος)», σύμφωνα με μια στρατιωτική πηγή που επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Αυτό «καταδεικνύει ότι η τουρκική κυβέρνηση παραμένει στο πλευρό των τρομοκρατών και υποστηρίζει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που έχουν αρχίσει να καταρρέουν μετά τα πλήγματα που τους προκάλεσε ο συριακός στρατός» συνέχισε ο στρατιωτική αυτή πηγή.
«Αυτές οι απεγνωσμένες επιθετικές ενέργειες δεν θα συμβάλουν παρά στο να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων με την υποστήριξη και τη βοήθεια των φίλων μας, επικεφαλής των οποίων είναι η Ρωσία» προσέθεσε η πηγή.
Η συριακή κυβέρνηση χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τόσο τους τζιχαντιστές, όσο και τις οργανώσεις ανταρτών που μάχονται εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Άγκυρα ότι θα υπάρξουν “σοβαρές συνέπειες” στις σχέσεις τους έπειτα από την “πισώπλατη μαχαιριά” του τουρκικού στρατού, που κατέρριψε ένα ρωσικό βομβαρδιστικό στα σύνορα με τη Συρία.

“Η σημερινή απώλεια είναι μια πισώπλατη μαχαιριά που μας επέφεραν οι συνεργοί των τρομοκρατών”, δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη των συνομιλιών του με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’.
“Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω διαφορετικά αυτό που συνέβη σήμερα (…). Δεν θα ανεχθούμε ποτέ εγκλήματα όπως το σημερινό”, συνέχισε ο ρώσος πρόεδρος.
Ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος Su-24 στο οποίο επέβαιναν δύο πιλότοι καταρρίφθηκε σήμερα από τον τουρκικό στρατό. Σύμφωνα με τον ρώσο πρόεδρο, το αεροσκάφος χτυπήθηκε στη Συρία σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με την Τουρκία και συνετρίβη τέσσερα χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος. Η Άγκυρα δηλώνει πως το αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της.

“Βέβαια, θα αναλύσουμε όλα αυτά που έχουν συμβεί. Και αυτό το τραγικό γεγονός θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στις ρωσοτουρκικές σχέσεις”, προειδοποίησε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Σύμφωνα με τον Πούτιν, το αεροσκάφος και οι ρώσοι πιλότοι “δεν απειλούσαν καθόλου την Τουρκία” εφόσον “εκπλήρωναν την κύρια αποστολή τους” χτυπώντας ομάδες μαχητών που αποτελούνται κυρίως από ρώσους πολίτες στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Λαττάκεια.
‘Είχαμε πάντα με την Τουρκία καλές σχέσεις γειτονίας αλλά ακόμη περισσότερο φιλικές σχέσεις με την κυβέρνηση. Δεν ξέρω ποιος είχε ανάγκη αυτό που συνέβη σήμερα. Σίγουρα όχι εμείς”, είπε ο Πούτιν.
Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε εξάλλου τη λύπη του που η Άγκυρα ζήτησε τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος, αντί να συζητήσει το θέμα αυτό απευθείας με τη Μόσχα.
“Υπογράψαμε με τους Αμερικανούς μια συμφωνία για την αποτροπή συμβάντων στον συριακό εναέριο χώρο. Η Τουρκία αποτελεί τμήμα εκείνων που υποτίθεται ότι μάχονται κατά της τρομοκρατίας στον αμερικανικό συνασπισμό”, υπενθύμισε ο Πούτιν, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο σημείο η συμφωνία αυτή αφορά την Άγκυρα.

ΠΗΓΗonalert.gr
Προηγούμενο άρθροΝ.Δ.: Παραίτηση Μεϊμαράκη & ορισμός νέου προέδρου του κόμματος…
Επόμενο άρθροΟ Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ Φ.Χ. ανακοίνωσε το νέο του συμβούλιο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.