Ανακοινώσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας

0

dimarxeio-filadelfeia-nyxtaΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ και οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ στο πλαίσιο των θεματικών εκδηλώσεων ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ σας προσκαλούν στη παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη

«ΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ»

την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ.

στο Π.Π.Ι.Ε.Δ. (Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ιδρυμα Ελλήνων της Διασποράς), Δεκελείας 152, Νέα Φιλαδέλφεια.

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο ποιητής και συγγραφέας Πάνος  Σταθόγιαννης.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Ιωάννα Καρυστιάνη γεννήθηκε στα Χανιά από γονείς Μικρασιάτες.

Ο πατέρας της γεννήθηκε στα Βουρλά και η μητέρα της στη Σμύρνη. Έφθασαν πρόσφυγες στα Χανιά, το 1922, μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας η Καρυστιάνη έζησα στα Χανιά μέχρι τα 18 της, οπότε έφυγε για να σπουδάσει στη Νομική Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση. Δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως σκιτσογράφος και εικονογράφος με το ψευδώνυμο «Ιωάννα».

Για το λογοτεχνικό της έργο έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος δύο φορές, το 1998 και το 2007, και με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2000.

Έχει γράψει το σενάριο της ταινίας «Νύφες» και έχει κάνει τη σεναριακή προσαρμογή του μυθιστορήματός της «Μικρά Αγγλία», που επίσης μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη σύζυγό της Παντελή Βούλγαρη.


Ο Δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος σε συνεργασία με την ΕΛΠΑ και FILPA διοργανώνει την 1η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ την Κυριακή 29 Νοεμβρίου και ώρα 9.00-14.00 στη Λεωφόρο Δεκελείας (από την οδό Φωκών έως Πλ. Πατριάρχου).
Καλούμε όλους τους φίλους του αυτοκινήτου και της μοτοσυκλέτας , μικρούς και μεγάλους να θαυμάσουν τα αυτοκίνητα αντίκες.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τα παιδιά της παιγνιοθήκης προσκαλούν γονείς, συγγενείς και φίλους σε απογευματινό καφέ – τσάι για την “Παγκόσμια  Ημέρα Ατόμων με  Αναπηρία”

Τετάρτη 02 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 5:30μμ. στο καφέ Piccadilly, (Νικολάου Τρυπιά 6. Ν.Φιλαδέλφεια)

Προηγούμενο άρθρο“Ζευγάρι” είχε “ρημάξει” μαγαζιά σε Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια & γύρω περιοχές!
Επόμενο άρθροΗ Τουρκία κατέρριψε Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος! (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.