Υπόθεση Βιασμού 7χρονου από ανηλίκους & προσπάθεια συγκάλυψης…

0

6844645Σάλο έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η υπόθεση βιασμού επτάχρονου από δύο ανήλικους, όλοι τους τρόφιμοι στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο, που επέφερε ποινικές διώξεις για φερόμενη απόπειρα συγκάλυψης της κακοποίησης από τον διευθυντή και τη διοίκηση του ιδρύματος, στο οποίο προεδρεύει ο μητροπολίτης Άνθιμος.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Μακεδονία», οι ιθύνοντες του Παπάφειου κατηγορούνται ότι κρατούσαν κρυφή σχετική αναφορά κοινωνικής λειτουργού, προκειμένου να μη βλάψουν τη φήμη του ιδρύματος.

Σε ανακοίνωση – απάντηση που εξέδωσε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του Παπαφείου και βεβαιώνει πως «εάν διαπιστωθεί ότι μέλη του προσωπικού ή της διοικήσεως παρέλειψαν εσκεμμένως να ενεργήσουν όπως τα καθήκοντά τους επιβάλλουν, θα επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις».

Παράλληλα, σημειώνει ότι το Ίδρυμα διέταξε δια των αρμοδίων οργάνων του έρευνα, προκειμένου να διακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, το οποίο παράλληλα αποτελεί αντικείμενο έρευνας και της δικαιοσύνης.

Προηγούμενο άρθρο“Ιμβρος – Τένεδος”: Παρουσίαση ιστορικών ντοκιμαντέρ στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.
Επόμενο άρθρο“Εξω” η Βίκυ Σταμάτη!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.