“Τουλάχιστον ως το β’ εξάμηνο του 2016 τα capital controls στην Ελλάδα”

0

capital-contolsΟι Έλληνες θα πρέπει να συνηθίσουν τους ελέγχους και τους περιορισμούς στα χρήματα τους.
Αυτό θεωρούν το 81% των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg εκτιμώντας ότι τα capital controls ήρθαν για να μείνουν τουλάχιστον ως το β’ εξάμηνο του 2016.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 9 και 16 Οκτωβρίου και σε αυτή συμμετείχαν 16 αναλυτές.

Η ελληνική κυβέρνηση και αξιωματούχοι των τραπεζών έχουν υποστηρίξει ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι μπορούν να αρθούν στις αρχές του 2016.

«Είναι υπερβολικά αισιόδοξοι», λέει ο Αχιλλέας Χρυσοστόμου, οικονομικός αναλυτής της Standard Chartered στο Λονδίνο. «Θεωρώ ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι, οι πιστωτές, θα θελήσουν να δουν περισσότες αποδείξεις στην εφαρμογή του προγράμματος πριν νοιώσουν άνετα για να άρουν τους κεφαλαιακούς ελέγχους».

Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των ελληνικών τραπεζών στο τέλος του μήνα. Σύμφωνα με τις μέσες εκτιμήσεις των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση η αξιολόγηση πιθανόν να δείξει ένα κεφαλαιακό κενό ύψους 18 δισ ευρώ, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος θα καλυφθεί από κεφάλαια του ΤΧΣ.

Από τα capital controls έχει πληγεί η ελληνική οικονομία, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει για φέτος ύφεση 1%, όπως καταδεικνύει δεύτερη δημοσκόπηση που διενήργησε το Bloomberg για τις ελληνικές προοπτικές…

ΠΗΓΗprotothema.gr
Προηγούμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Τοποθετήσεις Φορέων της πόλης στη Δημόσια Διαβούλευση (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΓήπεδο ΑΕΚ: Έκρηξη Δημάρχου & “έντονη” συζήτηση στη Δημόσια Διαβούλευση (Βίντεο)
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.