Καταπληκτική φωτογραφία της γεμάτης ζωής και κίνησης κεντρικής πλατείας Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια, ανήμερα της 25ης Μαρτίου…

Αμέριμνοι οι Φιλαδελφειώτες “βολτάρουν” στη πανέμορφη και γραφική τότε πλατεία λίγο πριν τα σύννεφα του πολέμου πλησιάσουν στη χώρα μας.

plateia-patriarxoy-1939

Το πρώτο σπίτι είναι του Πατριάρχη (δείτε ΕΔΩ φωτογραφία όταν χτίστηκε) και πίσω ακριβώς ο μεγάλος του κήπος που λίγο μετά τον πόλεμο έγινε ο θερινός κινηματογράφος “Βόσπορος”.

ΤΑ γραφικά ταβερνάκια και ζαχαροπλαστεία έχουν αρχίσει ήδη να ανοίγουν “σαν τα μανιτάρια”… δείχνοντας και τη μετέπειτα εξέλιξη της πόλης μας (σήμερα).

Μπροστά δεξιά στη φωτογραφία μπορείτε να διακρίνεται ένα από τα τότε “απορριμματοφόρα” της κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας, τα οποία ήταν κάρα…

Αυτοκίνητα πουθενά. Μόνο λίγα ποδήλατα και φυσικά το καροτσάκι με το ψυγείο του παγωτοπώλη… με το “περιβόητο” παγωτό-χωνάκι της εποχής που είχε γίνει ανάρπαστο…

Στο βάθος της φωτογραφίας τα πρώτα σπίτια που μετέπειτα δημιούργησαν τη συνοικία του Περισσού.

ΠΗΓΗΒιβλίο "Πορεία Μέσα στο χρόνο" Γιώργου Κακάτσου
Προηγούμενο άρθρο“Παιδικές φαντασιώσεις”
Επόμενο άρθροΑπορριμματοφόρο με ραδιενέργεια στο ΧΥΤΑ!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.