Μουσική & δράση στο Χαλκηδόνιο Ωδείο!

0

xalkidonio-dorean-mathimaΜουσική & δράση

Για αρχή, αρκεί το σώμα μας και η επαφή με τους ήχους έτσι απλά ξεκινά!Τα παιδιά γνωρίζουν τη μουσική μέσα από τον εαυτό τους παρατηρούν τη φωνή τους δίνοντας σημασία πια στον ΉΧΟ,τον Λόγο,την Άρθρωση και το Ρυθμό…

Οι μύθοι γίνονται τραγούδια…Γνωρίζουν τα όργανα μιας ορχήστρας τα είδη και την βασική ιστορία της μουσικής.Μαθαίνουν τη βασική γραφή και ανάγνωση της.Μελετούν τη μουσική & το ρυθμό μέσα από το λόγο!

Στήνουμε θέατρα και τα…..χαλούμε όπως είπε κι ο μεγάλος μας ποιητής Γ.Σεφέρης..Κι έτσι το ταξίδι μας καταλήγει σε μια μουσική παράσταση που επί της ουσίας έχουν γεννήσει οι ίδιοι οι μαθητές..

Και στους τρεις κύκλους οι μαθητές με κεντρική δύναμη τη μουσική σύνθεση προσεγγίζουν το τραγούδι,την ερμηνεία,το θέατρο,την ποίηση…

Ο βασικός στόχος είναι να αντιμετωπίσουν τη γνώση σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μέσα από τη δημιουργία ασκούμενοι στο να εκφράζουν -περιγράφουν  μουσικά κάθε ερέθισμα, έχοντας προσεγγίσει την τέχνη μέσα από ένα πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης..

Δωρεάν Δοκιμαστικό Μάθημα-Παρουσίαση του Μαθήματος την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 6.00 μ.μ.

στο Χαλκηδόνιο Ωδείο

της Ν.Φιλαδέλφειας (Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 )

Απαραίτητη η Δήλωση Συμμετοχής στα τηλ.2102530080 και 2102856196

Πρώτος Κύκλος: Για παιδιά 7 έως 10 ετών

Ύλη επιγραμματικά: Μύθοι Αισώπου/Βασική οργανογνωσία/Ρυθμολογία-Κρουστά/Βασική ιστορία της Τέχνης/Τραγούδι-ερμηνεία λόγος/Έλληνες συνθέτες

Δεύτερος Κύκλος:Για παιδιά 9 έως 14 ετών

 Ύλη επιγραμματικά: Οδύσσεια του Ομήρου/Οργανογνωσία/Ρυθμολογία/Ιστορία της Τέχνης/Τραγούδι-Ερμηνεία-Σύνθεση/Σολφεζ-Βασική Θεωρία-Επαφή με την Αρμονία/Ποίηση και Μουσική

Τρίτος κύκλος:12 έως 16 ή 14 έως 18 έτών

 Ύλη επιγραμματικά: Ιλιάδα του Ομήρου/Οργανογνωσία/Ρυθμολογία/ Ιστορία της Τέχνης/Τραγούδι-ερμηνεία -Σύνθεση/Σολφέζ -Βασική θεωρία -Αρμονία-/Ποίηση και μουσική/Επαφή με μουσική και ποίηση του κόσμου

Μουσική &Δράση

Τι ακριβώς όμως είναι το μάθημα μουσική & δράση;Ποιός είναι ο στόχος του;

Το μάθημα μουσική & δράση είναι ένα ομαδικό μάθημα γενικής μουσικής παιδείας

και αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά όπλα εξωσχολικής δραστηριότητας αφού το παιδί αφενός κοινωνικοποιείται μέσα από τη μουσική,

τον λόγο και το ρυθμό και αφετέρου αποκτά γνώσεις

μέσα από μουσικές δραστηριότητες που του προσφέρουν μια δυναμική βάση μουσικής μόρφωσης ανεξάρτητα από την μεταγενέστερη ενασχόληση του με την τέχνη.

Μπορούν όλα τα παιδιά να το παρακολουθήσουν;

Mπορούν όλα τα παιδιά να το παρακολουθήσουν ανεξάρτητα με το αν έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με την μουσική ή έχουν παρακολουθήσει ή παρακολουθούν κάποιο άλλο μουσικό μάθημα.

Γιατί είναι σημάντικο έως και απαραίτητο;

Θέλω να πάω στο ωδείο αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς να μάθω… Μάλλον θα κάνω πιάνο

Τα περισσότερα παιδιά έρχονται στο ωδείο δίχως να γνωρίζουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν.Το μάθημα μουσική & δράση λοιπόν εκτός από μία ενδιαφέρουσα εξωσχολική δραστηριότητα αποτελεί και μια σημαντική προετοιμασία για την μετέπειτα ενασχόληση του με την μουσική. Αφού μαθαίνουν όλα τα μουσικά όργανα,τα αναγνωρίζουν στο άκουσμα τους η επιλογή είναι εύκολη πια!

Κι εγώ που διδάσκομαι πιάνο ή κιθάρα σε τι μου είναι χρήσιμο το μάθημα της μουσικής & δράσης;

Σε αυτή την περίπτωση είναι ακόμη πιο χρήσιμο το μάθημα Μουσική & δράση.Εδώ το παιδί απόκτα γνώσεις γύρω από την μουσική που εμπλουτίζουν την εκπαίδευση του.Βλέπει τη μουσική μέσα από διαφορετικό πρίσμα κάθε φορά με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αντίληψη και η απόδοση του καθώς και φυσικά έρχεται σε επαφή και το ίδιο άμεσα και έμπρακτα με την τέχνη μέσα από τις δράσεις και τις παραστάσεις που οργανώνουμε.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Φένια Χρήστου είναι μουσικός,τραγουδίστρια,συνθέτης και δημιουργός.
Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια.
Με υποτροφία του Ωδείου Αθηνών σπουδάζει στην τάξη της φυγής (fugue)δίπλα στον διακεκριμένο συνθέτη Νίκο Ξανθούλη ενώ παράλληλα μελετά κλασσικό τραγούδι κοντά στον καταξιωμένο βαθύφωνο Τάσο Αποστόλου.

Μία σημαντική στιγμή στην καριέρα της είναι το Α” Βραβείο σύνθεσης τραγουδιού 2014που έλαβε χώρα στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση με το έργο «Μοίρα μου και πεπρωμένο» σε στίχους/μουσική/ενορχήστρωση και ερμηνεία της ίδιας. Την κριτική επιτροπή διετέλεσαν διακεκριμένες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών με επικεφαλής τον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.Το ίδιο διάστημα κυκλοφορεί από την δισκογραφική ΧΑΡΤΗΣ το πρώτο cd-single της, που περιέχει δύο τραγούδια και φέρει τον τίτλο »Σήμερα φεύγεις».Το δημιουργικό και ερμηνευτικό κομμάτι υπογράφει η ίδια.Έπειτα ακολουθεί τον Μάιο του 2015 η ανάθεση μελοποίησης δύο ποιημάτων (Ο Τρόμος του Κ.Καβάφη & το Φάντασμα της Ε.Παναγιώτου) από το Ίδρυμα Ωνάση.Η Φένια βρίσκεται ανάμεσα σε εννέα νέους συνθέτες όπου μελοποιεί ενορχηστρώνει και ερμηνεύει επί σκηνής και τα δύο έργα.

Η παρουσία της συνδέεται είτε με μουσικές παραστάσεις που έχει επιμεληθεί εξ ολοκλήρου η ίδια είτε με τη συμμετοχή της ως performer σε μουσικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.

Παράλληλα,δραστηριοποιείται ως ενορχηστρωτής, συνθέτης θεατρικών και κινηματογραφικών παραγωγών καθώς και ως εκπαιδευτικός της μουσικής.

Χαλκηδόνιο Ωδείο

xalkidonio-logo-site1Πρότυπο Μουσικό Εκπαιδευτήριο-Αναγνωρισμένο από το κράτος.

ΩΔΕΙΑ: 1.Δεκελείας 71 & Σ.Σταματιάδη 2 Ν.Φιλαδέλφεια τηλ. 2102530080

2.Σολωμού 56 Μεταμόρφωση τηλ.2102856196

Χαλκηδόνιο Ωδείο : Ό,τι καλύτερο στη Μουσική Εκπαίδευση!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το site μας  www.halkidonio.gr  και τη σελίδα μας στο Facebook: Halkidonio Odeio. Ακολουθείστε μας και στο Twitter: twitter.com/halkidonio. Το κανάλι μας στο YouTube:

Προηγούμενο άρθροΕκπρόσωποι ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια: “Τον Μάρτιο ξεκινούν τα έργα”
Επόμενο άρθροΤα ΝΕΑ της ΦΕΑ
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.