Μέμα Σταθοπούλου: Η Πατρινιά “Μπριζίτ Μπαρντό” του παλιού ελληνικού κινηματογράφου (photos)

1

“Την χαζεύω τόσα χρόνια στις ταινίες της και σκέφτομαι ότι η Μπριζίτ Μπαρντό δεν θα κοιμόταν ήσυχη, αν ήξερε ότι κάπου στην Ελλάδα υπάρχει μια ηθοποιός ίσης και ίσως μεγαλύτερης ομορφιάς και γοητείας”… Αυτό έγραφε, πριν από ένα μήνα, η Δώρα Τσαμπάζη, σχετικά με μια -κατά κοινή ομολογία- από τις πιο εντυπωσιακές γυναίκες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά (κλισέ ναι, αλλά την περιγράφει ιδανικά) που προσγειώθηκε στη ζωή μας ξαφνικά, έφυγε γρήγορα (και από τα φώτα της δημοσιότητας και από την ζωή), αλλά άφησε ανεξίτηλη εντύπωση.

Τόσο ανεξίτηλη ώστε τα δεκάδες σχόλια που μας κάνετε για εκείνη να είναι στην λογική ‘Άποψή μου είναι πως η Μέμα Σταθοπούλου υπήρξε το βαρύ πυροβολικό της συγκεκριμένης κατηγορίας. Με μια εμφάνιση που εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, πρέπει να έκοβε ανάσες με την παρουσία της… Μέμα Σταθοπούλου μακράν η τοπ. Η τριάδα συμπληρώνεται με Ελένη Ερήμου και Μπέτυ Λιβανού’ και ‘Μεμα Σταθοπούλου, άλλο επίπεδο. Στόφα σταρ εκτός ελληνικών συνόρων’.

Αν και το πιο εύστοχο σχόλιο προέρχεται από την Δέσποινα Στυλιανοπούλου η οποία, σε κάποια συνέντευξή της, την χαρακτήρισε ‘Σάρον Στόουν της εποχής’. Και ναι, είναι πολύ κρίμα που δεν βρέθηκε πρόχειρος ένας παγοκόφτης.

Μια ξανθιά Αμαζόνα με ένα πρόσωπο που σε προκαλούσε να το ερωτευτείς (πάντα με το κίνδυνο να το δεις αργότερα να σε ξεφτιλίζει) που, αντί να δώσει εξετάσεις στην Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών, όπως ήταν το αρχικό της σχέδιο, ήρθε στην Αθήνα, φοίτησε στην Σχολή του Πέλου Κατσέλη και στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και βγήκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1964 δίπλα στον Δημήτρη Χορν.

Μια καλή αρχή που συνεχίστηκε από ένα μπαράζ ταινιών (γύρω στις 15), με τίτλους στη λογική ‘Η Παραστρατημένη’, ‘Το Φτωχόπαιδο’ και ‘Το Κορίτσι της οργής’ όπου συμπρωταγωνιστούσε με τον Θάνο Λειβαδίτη με τον οποίο υπήρξε ζευγάρι και στη ζωή. Αν και στην πορεία συμπρωταγωνίστησε με τους πάντες ( Αλέκος Αλεξανδράκης, Κώστας Καζάκος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κώστας Βουτσάς).

https://www.youtube.com/watch?v=YvH8hbj6i_E

H Μέμα τα παράτησε γρήγορα. Συγκεκριμένα 11 χρόνια μετά την πρώτη της ταινία και ενώ ήταν στα πολύ πάνω της. Αφορμή ο γάμος της με ένα βιομήχανο (Δημήτρη Μαρούση) και η απόφασή της να φτιάξει οικογένεια και να ασχοληθεί με αυτή και μόνο αυτή. Από τον γάμο της με τον Δημήτρη Μαρούση απέκτησε δύο παιδιά, τον Κώστα, ο οποίος είναι σήμερα 40 ετών και ζει στην Αθήνα ενώ ασχολείται επαγγελματικά με την οικογενειακή επιχείρηση (προσπαθεί να αναβιώσει την γνωστή επιχείρηση πανελλαδικά Κάπα Μαρούσης) και την Ελένη, η οποία δυστυχώς έχασε τη ζωή της μόλις στα 24 της χρόνια σε τροχαίο το 2005 ενώ επέβαινε σε μία μηχανή.

Στην πορεία η Μέμα χώρισε, επέστρεψε στην Πάτρα και άνοιξε για ένα διάστημα μια μπουτίκ γυναικείων ρούχων. Αν και, σύμφωνα με μέλη της οικογένειά της, πάντοτε είχε το σαράκι να επιστρέψει στο θέατρο. Κάτι που ποτέ δεν έγινε.

Η εντυπωσιακή ηθοποιός του ’60 και του ’70 έφυγε από τη ζωή στις 17 Οκτωβρίου του 1999 (έδινε μάχη με τον καρκίνο από το 1997)

ΜΕΣΩthebest.gr
ΠΗΓΗoneman.gr
Προηγούμενο άρθροΝέα προγράμματα απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ
Επόμενο άρθροΕξύβριση και απειλές…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.