Βόμβα ΣτΕ! Παράνομες όλες οι μειώσεις στις συντάξεις από τα μνημόνια!

2

steΜε απόφαση του ΣτΕ, παράνομες όλες οι μειώσεις στους συνταξιούχους, όπως αποκάλυψε ο τ. Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. & Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας, σήμερα το πρωί, στον ant1 και τον Γ. Παπαδάκη.

Η υπόθεση αφορά γυναίκα, χαμηλοσυνταξιούχο του ΙΚΑ, η οποία προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να κριθούν παράνομες όλες οι μειώσεις στη σύνταξή της (κύριας και επικουρικής, δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματος αδείας κ.τ.λ.), απορρέουσες από την εφαρμογή του δευτέρου μνημονίου, με το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Χώρας να αποφαίνεται υπέρ της, με το αιτιολογικό πως, δεν έχει προηγηθεί των μειώσεων μελέτη, που να τεκμηριώνει και να αποδεικνύει την ωφελιμότητα αυτών.

Όπως συνάγεται, μία τέτοια απόφαση, δημιουργεί σοβαρή εμπλοκή στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων του τρίτου μνημονίου, που μεταξύ άλλων, προβλέπει περαιτέρω περικοπές στην ασφαλιστική δαπάνη, θέτοντας σε κίνδυνο τη νέα συμφωνία.

Υπολογίζεται ότι, η απόφαση αφορά σε περίπου 2 εκ. συνταξιούχους.

ΠΗΓΗEpoli.gr
Προηγούμενο άρθροΧαλκηδόνιο Ωδείο: Ο κ. ΣΟΛ θα λέει τις Ιστορίες του κάθε Τετάρτη (Παιδιά 4-6 ετών)
Επόμενο άρθροSTAR: “Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν Ι.Χ. στη Νέα Φιλαδέλφεια! (video)”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.