Ένα ρομπότ σκότωσε εργάτη σε εργοστάσιο της Volkswagen στην Γερμανία

0

vgwΤραγικό θάνατο βρήκε ένας εργάτης σε εργοστάσιο αυτοκινητοβιομηχανίας της Volkswagen στη Γερμανία, όταν ένα ρομπότ τον άρπαξε και τον χτύπησε με δύναμη πάνω σε μια μεταλλική επιφάνεια τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Ο 22χρονος εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο, λίγο αφότου συνέβη το δυστύχημα στο εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή Μπάουνατάλ, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Φρανκφούρτης.

Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στην ομάδα η οποία είχε αναλάβει την εγκατάσταση του ρομπότ, όταν εξαιτίας δυσλειτουργίας ο ένας βραχίονας του μηχανήματος τον άρπαξε και τον κτύπησε σε σκληρή επιφάνεια τραυματίζοντάς τον θανάσιμα, σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων.

Ο Χέικο Χίλγουιγκ της Volkswagen επέρριψε τις ευθύνες για το τραγικό δυστύχημα σε «ανθρώπινο λάθος».

«(Το ρομπότ) μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να εκτελεί διάφορες εργασίες κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης», δήλωσε ο ίδιος. «Κανονικά λειτουργεί μέσα σε έναν περιορισμένο χώρο εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, όπου μεταφέρει και διαχειρίζεται εξαρτήματα των αυτοκινήτων», πρόσθεσε ο Χίλγουιγκ.

Ένας ακόμα εργάτης ο οποίος βρισκόταν επίσης στο σημείο όπου συνέβη το δυστύχημα, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί, αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το θανατηφόρο περιστατικό επικαλούμενος την «εν εξελίξει έρευνα» της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, οι εισαγγελείς ερευνούν την υπόθεση προσπαθώντας να αποφασίσουν σε ποιον θα ασκήσουν διώξεις για το δυστύχημα.

ΠΗΓΗnewsit.gr
Προηγούμενο άρθροGrexit: Η Βουλγαρία προετοιμάζεται για το ευρώ
Επόμενο άρθροΣυλλήψεις για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.