Τσίπρας: “Όχι σε Ρήξη & άμεση σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών”

0

tsiprasΣτο μήνυμα του πριν λίγο ο Πρωθυπουργός είπε τα εξής:

  • Αποδείξαμε πως η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, αποδείξαμε πως ο λαός όταν έχει πίστη, αντέχει τις δυσκολίες. Ανεξάρτητα με το τι ψήφισε ο καθένας, είμαστε όλοι ένα.
  • Ευχαριστώ τους χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες που βγήκαν στις πόλεις της Ευρώπης. Σήμερα με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες, οι έλληνες έκαναν πολύ γενναία επιλογή. Η εντολή είναι η ενίσχυση της διαπραγματευτικής μας θέσης, και όχι εντολή ρήξης. Αυτή την εντολή θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, υπάρχουν βιώσιμες και δίκαιες λύσεις.
  • Ο λαός απάντησε το σωστό ερώτημα. Δεν απάντησε το μέσα ή έξω από το ευρώ. Ο λαός έδωσε την απάντηση σε ποια Ευρώπη θέλουμε. Από αύριο θα προσέλθουμε στη διαπραγμάτευση με άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος. Η ΕΚΤ κατανοεί πλήρως την κατάσταση στις τράπεζες και την ανθρωπιστική κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε με ένα πλάνο αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων που θα εγκριθεί από την ελληνική κοινωνία, και με ένα σχέδιο άμεσων επενδύσεων. Αυτή τη φορά θα βρίσκεται στη διαπραγμάτευση και το θέμα του χρέους, γεγονός που παραδέχθηκε και το ΔΝΤ με την έκθεσή του.
  • Χρειάζεται ενότητα και συνοχή για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συγκαλέσω συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για να ακούσω τις προτάσεις τους και να ενημερώσω για τις πρωτοβουλίες μου.

 

Προηγούμενο άρθροΘα ανακοινωθεί… Έκτακτη σύνοδο κορυφής αρχηγών ΕΕ στις Βρυξέλλες
Επόμενο άρθρο“Η Κόντρα” : Εφυγε ο Σαμαράς… και ο Τσίπρας κάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.