“Από τους κορμοράνους στην… Αγια Σοφιά”

0
ghpedo-aek-ergasies-nea-filadelferia (9)
Φωτογραφία αρχείου Fx

Οσοι έχουμε δει πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ στα αθλητικά γνωρίζουμε ότι έχουν μια σπάνια ικανότητα να δημιουργούν προβλήματα ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν για να βρουν μια λύση, η οποία σπανίως αποτελεί πρόοδο.

Του Αντώνη Καρπετόπουλου – sportday.gr

Θέλω να θυμίσω τι προέκυψε μετά τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις περιπτώσεις της κατασκευής του γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Γηπεδάρα
Την ιστορία μού την έχει διηγηθεί κάποιος πριν από μερικά χρόνια. Είμαστε στο 2008 κι έχει ξεκινήσει στον Παναθηναϊκό η εποχή της πολυμετοχικότητας. Κάποιος -αν θυμάμαι καλά ο Παρθενόπουλος- έχει πάρει μαζί του στο γήπεδο τον νεαρό τότε ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο Τσίπρας, ως καλός Παναθηναϊκός, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι στην ομάδα θα μπουν κάποια χρήματα. «Θα φτιάξουμε ομαδάρα» είπε στους νέους μετόχους στο ημίχρονο «αλλά και γηπεδάρα»! Λίγες μέρες αργότερα κατατέθηκε η γνωστή προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας από την οικολογική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήθελε την κατασκευή του γηπέδου στο Βοτανικό. Κάποιοι από αυτούς που είχαν ακούσει τον Αλέξη να πανηγυρίζει για την πιθανότητα κατασκευής του γηπέδου, τον ρώτησαν γιατί συνέβη αυτό. «Τι να κάνω» είπε «δεν τους ελέγχω όλους! Αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ σεβόμαστε ο ένας την άποψη τού άλλου και από τη στιγμή που προχώρησαν στην προσφυγή θα τους υποστηρίξω» ξεκαθάρισε.

Κορμοράνος
Θυμάστε νομίζω ό,τι ακολούθησε. Αφού ακούσαμε διάφορα τρομερά για κορμοράνους, αφού το σχέδιο μπλοκαρίστηκε στο ΣτΕ, αφού η κατασκευή ματαιώθηκε, στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε γνώμη, ενέκρινε το καινούριο σχέδιο που ελάχιστες διαφορές είχε από το παλιό, και έβγαλε και ανακοίνωση με την οποία πανηγύριζε για την τελική λύση! Μόνο που στο μεταξύ είχε έρθει η κρίση, χρήματα ήταν αδύνατο να συγκεντρωθούν και το πουλάκι είχε πετάξει. Δεν ήταν μάλιστα κορμοράνος.

«Αγια-Σοφιά»
Μερικά χρόνια αργότερα ο Μελισσανίδης ανακοίνωσε την κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλπαζε προς την εξουσία, άνθρωποί του κέρδισαν και τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και την Περιφέρεια και ήταν λογικό να ερωτηθούν για το αν θέλουν το γήπεδο και αν συναινούν στη χρηματοδότηση του από την περιφέρεια και προεκλογικά και μετεκλογικά. Στην απλή ερώτηση: «Θέλετε ή όχι να κατασκευαστεί το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια;» ωστόσο υπήρξαν και υπάρχουν ένα σωρό απαντήσεις!

Υπήρχαν
Υπήρξαν αυτοί που ήθελαν το γήπεδο, αλλά να μην καταπατηθεί ούτε στρέμμα από το άλσος και να μη χρησιμοποιηθεί μάλιστα ούτε ο ελάχιστος χώρος που είχε καταπατηθεί για την κατασκευή του παλιού γκρεμισμένου πλέον γηπέδου. Υπήρχαν αυτοί που δεν ήθελαν καθόλου το γήπεδο. Υπήρχαν αυτοί που ήθελαν το γήπεδο ως επιφανείς οπαδοί της Ενωσης (ο Στρατούλης και ο Πάντζας π.χ.) και υπήρχαν τέλος αυτοί που ήθελαν ένα οικολογικό γήπεδο, δηλαδή ένα καινούριο σχέδιο!

Δικαίωμα
Οταν έφτασε το θέμα να συζητηθεί στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο που διευκόλυνε την κατασκευή του γηπέδου, από κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε, γιατί «η ΑΕΚ έχει το ιστορικό δικαίωμα να αποκτήσει το δικό της γήπεδο» και από άλλους καταψηφίστηκε γιατί «ήταν μία παραχώρηση της κυβέρνησης στον ολιγάρχη Μελισσανίδη». Ακόμα και σήμερα μία ενιαία θέση είναι αδύνατο να βρεις. Ο Κοντονής είναι υπέρ, αλλά ο Λαφαζάνης ακυρώνει τα ραντεβού, ενώ κανείς δεν ξέρει αν η Περιφέρεια θα δώσει τα χρήματα, που στον προϋπολογισμό της προβλέπονταν και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Κανείς δεν γνωρίζει τέλος, αν η ρημάδα η οικοδομική άδεια τελικώς θα εκδοθεί ή αν θα προκύψουν νέες ενστάσεις.

ΠΗΓΗsportday.gr
Προηγούμενο άρθροΕνδεχόμενο η αύξηση στα εισιτήρια των ΜΜΜ λόγω υστέρησης εσόδων
Επόμενο άρθροΟι Τράπεζες ΔΕΝ θα ανοίξουν τη Δευτέρα, αλλά…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.