Επικοινωνία Τσίπρα με Γιούνκερ-Ντράγκι-Σουλτς για συμφωνία της τελευταίας στιγμής

0

europe-greece-bailout-tsipras-708Εντονη κινητικότητα παρατηρείται στο… παρά πέντε της διαπραγμάτευσης καθώς ενεργοποιήθηκαν και πάλι οι γραμμές μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι υπάρχει νέα συνολική πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους εταίρους που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κυβερνητικές πηγές το μεσημέρι της Τρίτης ανέφεραν ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είχε σήμερα νέα τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Από το πρωί σήμερα υπάρχει έντονη κινητικότητα στην κυβέρνηση με την πρόταση Γιούνκερ, που αρχικά είχε απορριφθεί από τον κ. Τσίπρα αργά τα μεσάνυχτα χτες να αποτελεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανάληψη πρωτοβουλίας την τελευταία στιγμή.

Για τον σκοπό αυτό ο πρωθυπουργός ανέβαλε τη συνάντησή του με τους κοινωνικούς εταίρους, ενώ αναβλήθηκε και το briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr η Αθήνα εξετάζει το ενδεχόμενο αιτήματος για σύγκληση του Eurogroup σήμερα ώστε να επανεκκινήσει η διαπραγμάτευση, αλλά να αποφασιστεί η παράταση του προγράμματος και να εξασφαλιστεί η πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ.

Σε περίπτωση που υπάρχει συμφωνία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι η μη πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος την Κυριακή.

ΠΗΓΗreal.gr
Προηγούμενο άρθροΤη μισή σύνταξη θα δώσει αύριο ο ΟΑΕΕ
Επόμενο άρθροΤουρκία: Αν το ζητήσετε θα πληρώσουμε το χρέος σας στο ΔΝΤ!!!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.