“Varoufexit”…

Riga Gate και Varoufexit, βλέπουν τα γερμανικά ΜΜΕ...

0

1321Πρόκληση απέναντι στους δανειστές χαρακτηρίζει η έντυπη Handesblatt την πληροφορία, που μεταφέρει το περιοδικό New York Times Magazine ότι ο έλληνας Υπουργός Oικονομικών ηχογράφησε τις συνομιλίες του Eurogroup στη Ρίγα τον περασμένο Απρίλιο. «Όχι μόνο δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο, αλλά απαγορεύεται,» σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη εκπρόσωπο της Ευρωζώνης. «Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα ευνοούσε το κλίμα των διαπραγματεύσεων.» Στο ίδιο δημοσίευμα πάντως, η Handesblatt αναφέρεται σε πρόσφατη συνέντευξη του γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά την οποία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο χρεωκοπίας της Ελλάδας.
Η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας χρησιμοποιεί ακόμη πιο σκληρή γλώσσα για το ζήτημα των ηχογραφήσεων και κάνει λόγο για Riga Gate ενώ παράλληλα προβλέπει το ενδεχόμενο Varoufexit. «Αν όντως κατέγραψε τις συνομιλίες τότε δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει στη θέση του» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Είναι για να τραβάει κανείς τα μαλλιά του με την Ελλάδα» σχολιάζει σήμερα η εφημερίδα Bild αφού όπως γράφει η κυβέρνηση όχι μόνο ξεχνάει το πρωί τι έχει πει το προηγούμενο βράδυ αλλά θέλει τώρα να καλέσει 250 μάρτυρες στη βουλή μεταξύ των οποίων την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ και τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της κατάθεσης η εφημερίδα αναφέρει: «Πρόκειται για τις συνθήκες υπό τις οποίες η Ευρώπη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έσωσαν τους Έλληνες το 2010 από την απόλυτη συντριβη.» «Άλλα προβλήματα δεν έχουν;». Η Ευρώπη περιμένει εδώ και μήνες συγκεκριμένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις και την αποδοχή αυτών από την Αθήνα. Μάταια!» σχολιάζει με το γνωστό της καυστικό ύφος η Bild.

Δεν διαφαίνεται άμεσα συμφωνία
Τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για τον Γερμανός ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζει το Spiegel Online. Η ιστοσελίδα, όπως και πολλά άλλα γερμανικά μέσα, μεταφέρουν ότι ο Έλληνας Υπουργός θωρεί ότι στις διαπραγματεύσεις με τον κ. Σόιμπλε η εξουσία παίζει μεγαλύτερο ρόλο απ ότι τα επιχειρήματα.

Τελικά το άρθρο συμπεραίνει ότι: «Μια γρήγορη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές δεν διαφαίνεται. Και ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών προκαλεί αίσθηση με τις δηλώσεις του, οι οποίες θεωρούνται επίθεση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.»

Τις συζητήσεις για το εργασιακό φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει και πάλι η Αθήνα, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung αφού η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη για παραχωρήσεις στις συζητήσεις με τους δανειστές. Ειδικά το εργασιακό, γράφει η εφημερίδα, θεωρούνταν θέμα ταμπού για την Αθήνα. Μετά και την κατάθεση νέας πρότασης μεταρρύθμισης από την Ελλάδα έχουν ξεκινήσει εκ νέου οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group.

«Μόνο όταν συμφωνηθεί ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων, η Ελλάδα θα μπορεί να αναμένει την εκταμίευση της δόσης του δανείου ύψους 7,3 δις ευρώ». Η εφημερίδα κάνει λόγο και για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες. «Οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνεδρίασαν για άλλη μια φορά την Τετάρτη για την περαιτέρω ενίσχυση ρευστότητας της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας». Η Αθήνα φέρεται να έχει ζητήσει αύξηση ύψους 1,1 δις ευρώ της έκτακτης ρευστότητας.

ΠΗΓΗnews247.gr
Προηγούμενο άρθροΗ πλατεία της Παναγίτσας Ν.Φ., το “εμπόδιο” και η καταγγελία!
Επόμενο άρθροΈκρηξη με γκαζάκια στο εμπορικό κέντρο “Αίθριο” στο Μαρούσι – Τραυματίστηκε στέλεχος της Χρυσής Αυγής
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.