Στα πέντε χρόνια λειτουργίας του Fx-news.gr έχουμε ασχοληθεί ατελείωτες ώρες με το ρεπορτάζ του επικίνδυνου χώρου της Μάβα-Renault. Δεκάδες Ρεπορτάζ, βίντεο, πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα μας κλπ. (Δείτε ΕΔΩ σχετικά ρεπορτάζ του Fx). Και φυσικά συνεχόμενες προφορικές παρεμβάσεις στους εκάστοτε διοικούντες του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. (Δημάρχους-αντιδημάρχους κλπ).

Δείτε νέο Φωτορεπορτάζ από το εσωτερικό της Μάβα:

Την τελευταία φορά συναντηθήκαμε για το θέμα της Μάβα με την σημερινή διοίκηση του Δ.Φ.Χ., λίγες μέρες πριν ανέβει στον αέρα το τελευταίο μας τηλεοπτικό ρεπορτάζ που “ταρακούνησε” για τα καλά τους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Στη συνάντηση συζητήσαμε με τους διοικούντες τον τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια που ελλοχεύετε στο κτήριο της Μάβα και για το τι πρέπει να γίνει για να μην θρηνήσουμε θύματα. Λίγες μέρες αργότερα κυκλοφόρησε η έντυπη εφημερίδα μας (Απρίλιος 2015) με πρώτο θέμα τα εγκαταλελειμμένα κτήρια της πόλης (με πρώτο τη Μάβα) και με τηλεοπτικό ρεπορτάζ που αποτύπωνε στο μέγιστο την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο κτήριο. Και φαίνεται ότι ακουστήκαμε… για πρώτη φορά! Συνεργεία του Δήμου την Πέμπτη 23/04 προχώρησαν σε καθαρισμό του περιβόλου του κτηρίου.

Δείτε φωτορεπορτάζ του Fx μετά τον καθαρισμό του περιβόλου από τον Δ.Φ.Χ.:

Ήταν μια θετική -αν και συμβολική- κίνηση, διότι δείχνει ότι τουλάχιστον μπήκε το θέμα στην “ατζέντα” του Δ.Φ.Χ. Κάτι που δεν είχε γίνει –για να το πούμε κομψά– με την προηγούμενη διοίκηση. Βέβαια η απόσταση που πρέπει να διανύσει ο δήμος για να “ασφαλιστεί” ο χώρος είναι μεγάλη. Τόσο από νομικής πλευράς όσο και -το κυριότερο- από οικονομικής. Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Ανανιάδης ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook (αν και έχουμε την άποψη ότι θα έπρεπε να ενημερώσει τους δημότες με επίσημη ανακοίνωση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα) τα παρακάτω:

“Καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου της ΜΑVA σήμερα το πρωί (σημ. 23/04) από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας. Απομακρύνθηκαν επικίνδυνα υλικά και τζαμαρίες που είχαν πέσει, ογκώδη αντικείμενα, μπάζα, φερτά υλικά και σκουπίδια που ασυνείδητοι αποθέτουν και μετατρέπουν τους κοινόχρηστους πέριξ του κτιρίου σε χωματερή.
Ο χώρος αυτός έχει αφεθεί στην τύχη του ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ από τους όποιους ιδιοκτήτες του, οι όποιοι εκ του νόμου είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής ΚΑΙ ‘ΟΧΙ Ο ΔΗΜΟΣ.
Απομένει η παρέμβαση των τεχνικών υπηρεσιών για σφράγιση και περιορισμό της εισόδου περιθωριακών ομάδων ή αστέγων εντός του, αλλά το χρόνιο πρόβλημα αυτού του κτιρίου και των γύρω χώρων του είναι άλλο ένα αγκάθι που καλούμαστε ως δημοτική αρχή να επιλύσουμε οριστικά.”

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή κατοίκων στο Δ.Φ.Χ. για λειτουργία καταστημάτων
Επόμενο άρθροΣτον Τσίπρα το Σαββάτο δήμαρχοι και περιφερειάρχες
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.