Την απαγωγή και τη μεταφορά του Χριστόδουλου Ξηρού στο Γκουαντάναμο σχεδίαζε η CIA

0

xiros-korydallos-630x380Σχέδιο απαγωγής του Χριστόδουλου Ξηρού από τη CIA σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική μυστική υπηρεσία είχε σκοπό να μετάγει τον έλληνα κρατούμενο στις φυλακές του Γκουαντάναμο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».

Όπως αναφέρει ο Γ. Παπαχρήστος στο «Στίγμα», κατά την περίοδο της παρακολούθησης Ξηρού στην Ανάβυσσο από έλληνες αστυνομικούς και λίγο πριν τη συλληψή του, είχαν κάνει την εμφάνισή τους δυο μαύρα αμερικάνικα τζιπ, τα οποία και καταγράφηκαν για να αποδειχθεί εκ των υστέρων πως ανήκαν σε κλιμάκιο της CIA.

Για το θέμα είχε ενημερωθεί ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Οπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, αποφασίστηκε σε κλειστή σύσκεψη να μην υπάρξει αντίδραση, αν δεν επαναληφθεί το περιστατικό. Ωστόσο στα τέλη Δεκεμβρίου, τα τζιπ βρέθηκαν και πάλι στο ίδιο σημείο και η εκτίμηση που διατυπώθηκε ήταν ότι η CIA σχεδίαζε επιχείρηση απαγωγής του.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε και πάλι τον πρωθυπουργό, ο οποίος προχώρησε διαβήματα στο ανώτερο δυνατό επίπεδο. Τελικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τζιπ αποχώρησαν και δόθηκε η εντολή στην Αντιτρομοκρατική να συλληφθεί ο Ξηρός.

ΠΗΓΗereportaz.gr
Προηγούμενο άρθροΝίκη και άνοδος για ΑΟΝΦ Ατταλο!
Επόμενο άρθροΠρωτομαγιά: Το πολιτιστικό πρόγραμμα του τριημέρου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.