Τα νέα τμήματα και νέες αντιστοιχίες των ΤΕΙ στο μηχανογραφικό 2015

0

tmhma

Νέα τμήματα σε δύο Πανεπιστήμια της χώρας θα περιλαμβάνονται στο Μηχανογραφικό του 2015 που θα συμπληρώσουν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση όπως προκύπτει από την λίστα με τον αριθμό εισακτέων ανά σχολή που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας στην δημοσιότητα όπως και νέες αντιστοιχίες των τμημάτων ΤΕΙ που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά και θα συμπεριληφθούν στο μηχανογραφικό 2015.

Συγκεκριμένα το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, ορίζεται αντίστοιχο με την Εισαγωγική Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς TE του Τμήματος Τεχνολογίας Περιβάλλοντος TE της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τροποποιουμένων αναλόγως των αντίστοιχων πινάκων όπως περιλαμβάνονται στην προηγούμενη απόφαση.

Τα παραπάνω ορίζει απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Αρ. Μπαλτάς, η οποία ισχύει για τις μετεγγραφές των φοιτητών.

Όπως προκύπτει από τον πινάκα των εισακτέων ανα σχολή με τις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2015 περιλαμβάνονται δυο νέα τμήματα σε ισάριθμα Πανεπιστήμια.

Τα τμήματα αυτά είναι το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας όπου θα δεχθεί 60 νέους φοιτητές και εντάσσεται στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο ενώ επίσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δημιουργείται Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και θα δεχθεί 40 νέους εισακτέους.

Να υπενθυμίσουμε ότι φέτος ο αριθμός των εισακτέων θα είναι μειωμένος σε σχέση με πέρσι και αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΔημοτικό συμβούλιο: Βίντεο με τη μεγάλη ένταση & τους λεκτικούς «Προπηλακισμούς» για τους πάγκους της Πρωτομαγιάς!
Επόμενο άρθροΔιπλασιάστηκαν οι έφηβοι που κάνουν χρήση χασίς
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.