Ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

0

Από τη δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

danah-gkoyma-kke (13)Για άλλη μια φορά πιστή στο ρόλο και το χαρακτήρα του απολογητή και υλοποιητή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – βιομηχάνων αποδείχθηκε η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο μας.

 Συγκεκριμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22/4:

– Αρνήθηκε να θέσει προς συζήτηση το σοβαρό θέμα με τις συμβάσεις των καθαριστριών των σχολείων που έθεσε εκτός ημερησίας διάταξης η Λαϊκή Συσπείρωση, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι εάν δεν πιεστεί η κυβέρνηση να δώσει τώρα λύση το θέμα από Σεπτέμβρη δεν θα υπάρχουν καθαρίστριες.

– Επιχείρησε να αποτρέψει τη συζήτηση γύρω από το σοβαρό θέμα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «στραγγίζει» δήμους, νοσοκομεία, ταμεία και άλλους φορείς για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των «δανειστών».

– Απέρριψε ακόμη και πρόταση για συντομότατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα έλεγε απλά να μην μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές

Σαν να μην έφταναν αυτά έφερε πρώτο-πρώτο θέμα στη συνεδρίαση την έκδοση…χαιρετιστήριου προς την συγκυβέρνηση για την ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών με την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας!

Ειδικά στο θέμα της ΠνΠ έπεσε και το έσχατο «φύλο συκής» του δήθεν «αριστερού» Δημάρχου. Αφού απέτυχε να αποτρέψει τη συζήτηση του θέματος, όταν είδε ότι στη συζήτηση διαμορφωνόταν κλίμα υιοθέτησης της πρότασης της Λαϊκής Συσπείρωσης για καταδίκη της πραξικοπηματικής κυβερνητικής ενέργειας  και για απόφαση να μη μεταφερθεί ούτε ένα €,  «θυμήθηκε» ότι το θέμα είναι σοβαρό και….κατέθεσε δική του πρόταση που βγάζει λάδι την κυβερνητική επιδρομή και ανάβει πράσινο φως για το άδειασμα των ταμείων του Δήμου αρκεί να έχει προηγηθεί «διάλογος» και….απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίστηκε ούτε λίγο – ούτε πολύ ότι η ληστρική επιδρομή σε κονδύλια κρίσιμα ακόμα και για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών αποτελεί πράξη…αντίστασης και  μάλιστα αλλά ο Δήμος θα βγει και…κερδισμένος (!). Σοβαρά; Και τότε γιατί χρειαζόταν ο πειθαναγκασμός με πράξη νομοθετικού περιεχομένου;

Και μάλιστα όταν μιλάμε για εκείνο το πολύ μικρό κομμάτι των πόρων που έχει συγκεντρωθεί με την φοροεπιδρομή και δεν πάει άμεσα στο κεφάλαιο αλλά στηρίζει ελάχιστες λαϊκές ανάγκες όπως τη θέρμανση και τη σίτιση στους παιδικούς σταθμούς, τις σχολικές επιτροπές, τις κοινωνικές δομές, για στοιχειώδη έργα και υπηρεσίες.

Η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο Δήμο. Τους προειδοποιούμε μόνο να μη διανοηθούν να στείλουν ξανά το λογαριασμό στους δημότες.

Κάτω τα χέρια από τα λεφτά των εργαζομένων και του λαού!

Το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση: Ψήφισμα για τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, που δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων.

Το τελευταίο διάστημα ασφαλιστικά Ταμεία και Οργανισμοί, αλλά και η Περιφέρεια Αττικής, μεταφέρουν, υλοποιώντας πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, για να αποπληρωθούν οι δόσεις προς τους δανειστές.

Στους περίφημους τοκογλύφους, όπως τους αποκαλούσε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα βαπτίστηκαν θεσμοί.

Δίνουν πολιτική νομιμοποίηση και άλλοθι στις προηγούμενες «μνημονιακές» κυβερνήσεις, που οδήγησαν τα αποθεματικά των Ταμείων, των Πανεπιστημίων, των Νοσοκομείων σε ομόλογα ή ρέπος, που τελικά κουρεύτηκαν με PSI (13 δις).

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πρακτική του λεγόμενου «εσωτερικού δανεισμού», ενόψει και των αυξημένων υποχρεώσεών της για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους προς την πλευρά του ΔΝΤ (στις 12 Μάη, η συγκυβέρνηση θα αποπληρώσει στο ΔΝΤ ποσά ύψους 750 εκατ. ευρώ) με την υποχρεωτική δέσμευση της διαθέσιμης ρευστότητας δημόσιων φορέων, όπως νοσοκομεία, τοπική αυτοδιοίκηση, ΑΕΙ – ΤΕΙ κ.ά.

Η κυβερνητική απόφαση περιβάλλεται με τη μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία δημοσιεύτηκε στις 20 Απρίλη στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως». Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι η ΠΝΠ αποκτά και αναδρομική ισχύ, με ημερομηνία εφαρμογής από 17 Μάρτη, προκειμένου να «κυρωθεί» εκ των υστέρων η «εθελοντική» εκχώρηση ρευστότητας, από σειρά φορέων του δημόσιου τομέα και των «πρόθυμων» διοικήσεών τους…

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας καταδικάζει την υπ’ αρ. 41/2015 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αφορά τη δέσμευση των αποθεματικών των ταμείων των Δήμων, υπέρ των δανειστών της Τρόικας.

Αυτή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να αποσυρθεί και να μην εφαρμοστεί, να μην κατατεθούν τα χρήματα, γιατί θα έχει σαν αποτέλεσμα την παραπέρα περικοπή κοινωνικών αναγκών και θα επιδεινώσει τη θέση της λαϊκής οικογένειας.

Ταυτόχρονα το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας διεκδικεί τα χρήματα που έχουν κλαπεί το προηγούμενο διάστημα, εδώ και τώρα να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές, στους βρεφικούς παιδικούς σταθμούς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να μην μεταφερθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας στην Τράπεζα της Ελλάδος και στους δανειστές. Τα χρήματα του Δήμου είναι για το λαό και τις ανάγκες του και όχι για τις τράπεζες, τους επιχειρηματίες και τους δανειστές.

Προηγούμενο άρθροΠατέρας και γιος συνεργοί σε απόπειρα δολοφονίας
Επόμενο άρθροΣυγχώνευση των Αστυνομικών τμημάτων Νέας Φιλαδέλφειας & Νέας Χαλκηδόνας;
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.