Άφησαν καρκινοπαθή σε κώμα ανασφάλιστη επειδή δεν “ξύπνησε” να περάσει από επιτροπή

0

billiana

Μία ακόμα ιστορία απίστευτης ελληνικής γραφειοκρατικής τρέλας έρχεται να προκαλέσει οργή, αφού είναι ικανή να στοιχίσει ακόμη και τη ζωή σε μια 25χρονη καρκινοπαθή κοπέλα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το zarpanews.gr, η 25χρονη Βιλιάνα που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου σε κώμα χτυπημένη από τον καρκίνο, έχει μείνει ανασφάλιστη, καθώς δεν «ξύπνησε» για να περάσει από επιτροπή που θα έκρινε και θα πιστοποιούσε την αναπηρία της.

Η Βιλιάνα που έχει όγκο στον εγκέφαλο, έχει μείνει μόνη να παλεύει με την οικογένειά της ενάντια σε μια σπάνια μορφή γονιδιακής μετάλλαξης που έχουν η μητέρα της και τα δυο της αδέλφια και η οποία προκαλεί τη νόσο.

Στις αρχές του περασμένου Φεβρουαρίου, όπως αναφέρει το zapranews.gr, η 25χρονη παρουσίασε υποτροπή στο μυελοβλάστωμα του εγκεφάλου και αφαίρεσε δεύτερο όγκο, μετά την πρώτη επέμβαση το 2008. Από τότε, νοσηλεύεται, στην κατάσταση που βλέπετε στο ΠΑΓΝΗ.

Στο μεταξύ, έκλεισε τα 25 και έτσι, έχασε το δικαίωμα να ασφαλίζεται στο ΙΚΑ ως προστατευόμενο μέλος του πατέρα της. Εκείνος, για να αποφύγει αυτήν την εξέλιξη, είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα να κινεί τις διαδικασίες για εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας της καρκινοπαθούς κόρης του, ώστε να μην μείνει ακάλυπτη.

Τελικά, η αρμόδια επιτροπή ΚΕΠΑ, τους κάλεσε σήμερα, Πέμπτη, στο ΙΚΑ Χανίων. Ο γιατρός όμως από την Αθήνα, δεν δέχτηκε καν να τον δει ούτε να εξετάσει τον φάκελό του. Ο λόγος; Το ότι η κοπέλα… δεν ήταν εκεί αυτοπροσώπως. «Αν δεν είναι το παιδί εδώ, τότε δεν είμαι ούτε εγώ εδώ» είπε ο γιατρός στον πατέρα, όπως ο ίδιος διηγείται στο zarpanews.gr, και τον έδιωξε, χωρίς να τον αφήσει να μιλήσει και αρνούμενος και να δει τον φάκελό του. Έτσι, η κοπέλα παραμένει ανασφάλιστη και η οικογένεια στηρίζεται στην ανθρωπιά των γιατρών και του προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ.

Πληρώνει και τον ορό που την κρατάει στη ζωή

Στο μεταξύ, στα Χανιά, το σπίτι της οικογένειας έχει μετατραπεί σε κέντρο Υγείας. Η μητέρα που επίσης πάσχει από τη νόσο έχει υποβληθεί σε ολική αφαίρεση του παχέως εντέρου και του μεγαλύτερου τμήματος του λεπτού εντέρου. Γύρω από την κοιλιά της, κρέμονται μόνιμα τρία σακουλάκια, ενώ τρέφεται μόνο με ορό. Τον οποίο, πληρώνουν από την τσέπη τους, όπως και όσα φάρμακα χρειάζεται στο σπίτι!

«Εάν σταματήσει ο ορός, σε λίγες ώρες θα πεθάνω», λέει η μητέρα και προσθέτει: «Ωστόσο δεν με νοιάζει για ‘μένα, με νοιάζει για το παιδί».

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, με τις αλλαγές που πέρασε η προηγούμενη κυβέρνηση, η γυναίκα αυτή, από αναπηρία άνω του 80% που είχε και ενώ η κατάσταση της υγείας της διαρκώς επιδεινωνόταν, το ποσοστό αναπηρίας έπεσε στο 40%, ενώ θεωρείται και ικανή να εργαστεί.

«Τόσα χρόνια δεν έχω παράπονο. Επειδή τους ασφαλίζω όλους εγώ, ξέρω τι συμβαίνει και πώς λειτουργούν τα πράγματα. Ξέρω ότι το κράτος έχει προβλήματα, αλλά ως τώρα μπορούσα με το δικό μου ΙΚΑ να τους ασφαλίζω και τους τέσσερις. Ξέρω ότι έχει μεγάλη γραφειοκρατία, γι’ αυτό φροντίζω να τα κάνω όλα έγκαιρα. Όμως τώρα πώς μου το ζητάνε αυτό; Αφού το παιδί είναι σε κώμα. Περίμενα δύο μήνες να ορίσουν ημερομηνία για την επιτροπή και με διώχνει; Και σε δύο μήνες πάλι τι θα γίνει; Αν το παιδί είναι στο τάφο, θα μου πει να το φέρω κι από ‘κει;» αναρωτιέται όλο αγωνία ο πατέρας.

ΠΗΓΗiefimerida.gr
Προηγούμενο άρθροΒίντεος ΣΟΚ από το Νεπάλ, που σάρωσε “Εγκέλαδος” 7,9R! Εκατόμβη θυμάτων…
Επόμενο άρθροΌλες οι κυβερνήσεις κρύβουν εξωγήινους, δηλώνει ο πρώην Καναδός υπ. άμυνας!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.