Μεγάλες οι συγκεντρώσεις των μεταλλωρύχων στα μεταλλεία Κασσάνδρας Χαλκιδικής

0

metallorixoi

Περισσότερα από 2.000 άτομα -μεταλλωρύχοι, μέλη των οικογενειών τους και εκπρόσωποι φορέων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής- συμμετείχαν στις δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν χθες από τα σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας, κατά της πρόσφατης απόφασης του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Λαφαζάνη, που ανακαλεί για επανέλεγχο την έγκριση δόμησης της μονάδας εμπλουτισμού της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Φορώντας στολές εργασίας και κρατώντας πανό και πλακάτ, οι εργαζόμενοι μετέβησαν το πρωί στα δύο σημεία συγκέντρωσης -στους κόμβους Γοματίου και Στρατωνίου-, έκλεισαν τους δρόμους και φώναξαν συνθήματα υπέρ της επένδυσης που δίνει δουλειά σήμερα σε 2.000 οικογένειες μεταλλωρύχων και στηρίζει χιλιάδες άλλες στην περιοχή, τονώνοντας την τοπική ανάπτυξη.

«Στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση τι θα συμβεί αν δεν ολοκληρωθεί αυτή η επένδυση», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος του σωματείου υπογειτών, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή 24ωρη απεργία ήταν καθολική, αγγίζοντας το 100%, ενώ το «παρών» στις συγκεντρώσεις έδωσαν συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αριστοτέλη και εκπρόσωποι άλλων φορέων, εκφράζοντας τη στήριξή τους στους εργαζομένους.

Σε ψήφισμα που εξέδωσαν από κοινού τα δύο σωματεία εργαζομένων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας χαρακτηρίζουν τις χθεσινές συγκεντρώσεις ως αρχή για έναν πιο δυναμικό κύκλο κινητοποιήσεων. Κάλεσαν το ελληνικό Δημόσιο να τηρήσει τις δεσμεύσεις του, υπενθύμισαν ότι ο σχεδιασμός των έργων έχει κριθεί και επισφραγιστεί ήδη 4 φορές από το ΣτΕ, ενώ απηύθυναν πρόσκληση στους αρμόδιους υπουργούς και στον ίδιο τον πρωθυπουργό να επισκεφθούν την περιοχή.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: “Έκλεισε ο οίκος ανοχής στους Απομάχους”
Επόμενο άρθροΧαλάει από τα δυτικά ο καιρός – Με βροχές το τριήμερο
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.