Δείτε πόσο κοστίζουν τα ακίνητα με θέα στην Ακρόπολη και δίπλα στο σπίτι του… Γιάνη Βαρουφάκη

0

akropoli

Σε μια από τις ακριβότερες περιοχές του κόσμου για αγορά κατοικίας, παραμένει η Ακρόπολη με τα ακίνητα να κοστίζουν ακόμη και 13.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Παρά την οικονομική κρίση, η θέα στον Ιερό βράχο κοστίζει πολύ ακριβά και τα σπίτια που βρίσκονται εκεί απευθύνονται σε υψηλά βαλάντια.

Ερευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Remax NewDeal καταγράφει την τάση στην περιοχή και δίνει πίνακα με ενδεικτικές τιμές που εξαρτώνται πάντα από τη θέα που έχουν τα ακίνητα προς τον Παρθενώνα.

Οπως αναφέρει η εταιρεία: «Δεν είναι βέβαιο ότι όσοι ξυπνούν το πρωί και βλέπουν από το παράθυρό τους την Ακρόπολη σκέφτονται τα ίδια πράγματα για τη χώρα, τον κόσμο και τον πολιτισμό με εκείνους που δεν έχουν αυτό τον προνόμιο. Είναι γεγονός ότι όχι μόνοι Έλληνες, αλλά και ξένοι, Ευρωπαίοι κυρίως, ονειρεύονται ένα σπίτι στην Αθήνα που να βλέπει στην Ακρόπολη το σπουδαιότερο πολιτιστικό μνημείο της κλασσικής αρχαιότητας, τον Παρθενώνα.

Παρότι η ύφεση πλήττει έξι χρόνια την αγορά ακινήτων, τα διαμερίσματα με ανεμπόδιστη θέα στο μνημείο εξακολουθούν να είναι περιζήτητα. Οι τιμές, παρότι έχουν μειωθεί κατά πολύ, διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής “ώρα για newdeal” που θα μεταδοθεί την Κυριακή το πρωί στις 11.30 από το ACTION 24, η θέα του Παρθενώνα από την Διονυσίου Αρεοπαγίτου κοστίζει έως και 13.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Ειδική αναφορά γίνεται και στη θέα της Ακρόπολης από την ταράτσα του σπιτιού του Γιανη Βαρουφάκη που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Αρκετά ακίνητα σε διάφορες περιοχές των Αθηνών βλέπουν τον Ιερό Βράχο. Εχει σημασία όμως η ….οπτική γωνία. Η μεγάλη απόσταση, το δάσος από κεραίες στις ταράτσες των πολυκατοικιών επηρεάζουν την θέα και μειώνουν την αξία των ακινήτων. Αντίθετα, εκείνα που έχουν το προνόμιο να κοιτούν από σχετικά κοντά την Ακρόπολη, χωρίς εμπόδια, είναι μοναδικά και δυσεύρετα.

ΠΗΓΗimerisia.gr
Προηγούμενο άρθροΣε ιερό προσκύνημα οι παντόφλες του Αγίου Παϊσίου
Επόμενο άρθροΔεκαπέντε συμπεράσματα για το Bullying
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.