Βρέθηκε το σπίτι του Ιησού στη Ναζαρέτ φαίνεται να υποστηρίζουν αρχαιολόγοι

0

ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÕÐÏÕÑÃÉÊÏÕ ÓÕÌÂÏÕËÉÏÕ

Μπροστά σε μια πιθανή μεγάλη ανακάλυψη φαίνεται πως βρίσκονται οι επιστήμονες αφού δεν αποκλείεται να έχει εντοπιστεί το σπίτι όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Ιησούς στη γενέτειρά του, Ναζαρέτ.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του Proxyponder.com η κατοικία είναι κατασκευασμένη από λάσπη και πέτρα και εντοπίστηκε στις παρυφές ενός πετρώδους βράχου.

Το σπίτι αυτό, είχε εντοπιστεί αρχικά τη δεκαετία του 1880 από καλόγριες του μοναστηρίου της Αδελφότητας της Ναζαρέτ. Ωστόσο, μόλις το 2006 ο καθηγητής αρχαιολογίας Κεν Νταρκ, του Πανεπιστημίου Reading της Βρετανίας το χρονολόγησε ως κτίσμα των αρχών του πρώτου αιώνα ταυτοποιώντας το παράλληλα ως το μέρος όπου οι μεταγενέστεροι του Ιησού κάτοικοι της περιοχής θεωρούσαν ότι έζησε ο Ιησούς με τους γονείς του Μαρία και Χριστός.

Το εάν τελικά ο Χριστός είχε ζήσει σε αυτό το σπίτι δεν έχει ακόμη αποδειχθεί, ωστόσο, ο δρ Νταρκ πιστεύει σε αυτήν την εκδοχή της Ιστορίας. «Δεν μπορώ να απαντήσω από αρχαιολογικής άποψης, εάν όντως είναι αυτό το σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Χριστός.Αλλά υπάρχουν αρκετές ενδείξεις», γράφει ο ίδιος στην επιστημονική επιθεώρηση Biblical Archaeology Review.

Πάντως, αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι αιώνες μετά τα χρόνια του Χριστού, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία -η οποία και έλεγχε τη Ναζαρέτ έως και τον έβδομο αιώνα- διακόσμησε το σπίτι με μωσαϊκά και έχτισε από πάνω του μία εκκλησία, την «Εκκλησία της Διατροφής», για να το προστατεύει.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΈκανε πίσω η Τουρκία – Μπλόφαρε αλλά…
Επόμενο άρθροΣεμινάριο 1ου Γυμνασίου Ν.Φ.: “Εφηβεία μια Πρόκληση για την Οικογένεια”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.