“Ας πέσουν οι μάσκες” λέει η Στρούγκα

0

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:

stroygaΗ πρόσφατη ιστορία του 20ου αιώνα μάς έχει με τραγικό τρόπο διδάξει πως η κοινωνική βάση του φασισμού εδραιώνεται και εξαπλώνεται κατά τις περιόδους οικονομικής κρίσης, όταν ο καπιταλισμός για να ξεπεράσει τα εγγενή του αδιέξοδα γίνεται πιο ωμός, πετάει το ανθρωπιστικό προσωπείο και η μορφή του γίνεται απόλυτα δολοφονική. Οι λυσσασμένες εμπροσθοφυλακές του κεφαλαίου τράφηκαν και συνεχίζουν να τρέφονται από τη σάρκα του συστήματος για να εφαρμόσουν τη μαζική καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και κεφαλαίου, όρο απαραίτητο για το ξεπέρασμα της κρίσης στις πλάτες των καταπιεσμένων. Για να συνεχίσει δηλαδή η φτώχεια και ο θάνατος των πολλών να φέρνουν κέρδη για τα αφεντικά.

Στις διπλές βουλευτικές εκλογές του 2012 το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, καλυμμένο με το προσωπείο του αντισυστημικού εθνικοπατριωτικού κόμματος, εισήλθε για πρώτη φορά στην βουλή των Ελλήνων. Στηρίχθηκε και εδραιώθηκε στον εκφασισμό ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας, που βρήκε απάγκιο στους δοξαστές του Χίτλερ και του Μεταξά ή αλλιώς σ’ ένα διαχρονικό σύμμαχο του συστήματος.

Μέχρι τότε οι περισσότεροι αγνοούσαν την πολύχρονη δράση της φασιστικής αυτής συμμορίας. Πογκρόμ εναντίον μεταναστών, δολοφονικές επιθέσεις εναντίον αγωνιστών καθώς και στοχοποίηση συνανθρώπων μας με κριτήριο τη διαφορετική εμφάνιση ή τις διαφορετικές ανάγκες (βλ. ομοφυλόφιλοι). Η είσοδος των «άριων» βουλευτών στο κοινοβούλιο προσέφερε νομιμοποίηση των πράξεών τους με αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των ενεργειών αυτών. Αποκορύφωμα της φρικτής κατάστασης αποτελούν οι δολοφονίες του Σ. Λουκμάν στα Πετράλωνα, του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και πολλών ακόμη που έχουν θαφτεί απ’ τα συστημικά ΜΜΕ. Ύστερα κι απ’ την δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ, η μνημονιακή κυβέρνηση (τώρα αντιπολίτευση) αποφάσισε να μαντρώσει την αφρόκρεμα των σκυλιών της συνεχίζοντας όμως απρόσκοπτα την ακροδεξιά ατζέντα της (Ξένιος Δίας, φράχτης στον Έβρο, αστυνομοκρατία κ.α.).

Η κίνηση αυτή γέννησε την πεποίθηση σε πολύ κόσμο πως η Χ.Α. ήταν ένα πυροτέχνημα και πως θα εξαφανιζόταν όπως εμφανίστηκε. Αντ’ αυτού όμως ήρθαν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Ιανουαρίου 2015 που ανέδειξαν τους απόγονους των ταγματασφαλιτών σε τρίτο κόμμα. Το 6,3% του συνόλου των ψηφοφόρων επιμένει να μας θυμίζει κάτι που το προηγούμενο διάστημα διστάζαμε να παραδεχτούμε, ότι δηλαδή υπάρχουν 380.000 άτομα γύρω μας, που σε καιρούς ακραίας ύφεσης επιλέγουν να στηρίξουν το ναζιστικό αυτό μόρφωμα και να φανερώσουν ανοιχτά αυτό που επί δεκαετίες έκρυβαν. Ότι, δηλαδή, είναι και οι ίδιοι αμετανόητοι φασίστες. Τώρα πια όμως, διακριτοί και αυτονομημένοι, όχι ενσωματωμένοι στα κυρίαρχα κόμματα εξουσίας όπως στα χρόνια των «παχιών αγελάδων».
Η γειτονιά της Νέας Φιλαδέλφειας και Νέας Χαλκηδόνας δεν έμεινε ανέπαφη από την ετυμηγορία της κάλπης καθώς οι ψήφοι της χρυσής αυγής άγγιξαν τις 1300, πράγμα που σημαίνει ότι τόσοι είναι και οι φασίστες νεοναζί που ζουν εδώ και κινούνται ανάμεσά μας. Και αν δεν τους βλέπουμε ορατά, είναι που δεν επιλέγουν να πολυγίνονται ορατοί ως τέτοιοι, και τουλάχιστο δημόσια δεν κυκλοφορούν με εμφανείς πάνω τους τις σβάστικες, τους μαιάνδρους και τους στόχους. Μπορούμε όμως μέσα από καθημερινές καταστάσεις και γεγονότα εύκολα να τους διακρίνουμε. Τι λοιπόν άτομα είναι αυτοί που πριν 2 χρόνια επιτέθηκαν στους μετανάστες μικροπωλητές στο πανηγύρι τις πρωτομαγιάς; Ποια η ιδεολογία αυτών που προπαγάνδιζαν στη Φιλαδέλφεια την ψήφο στους φασίστες της χρυσής αυγής ή στους πασοκοδεξιούς με πρόσχημα το χτίσιμο του γηπέδου της αεκ; Ποιοι κατά καιρούς πραγματοποιούν επιθέσεις στους άστεγους της ευρύτερης περιοχής της Φιλαδέλφειας;

Σήμερα κάθε υποτίμηση του κινδύνου μεγαλώνει την ευθύνη όλων μας . Η ολιγωρία κι ο εφησυχασμός δεν αποτελούν παρά τροφή του φασιστικού κινδύνου όποια μορφή και αν παίρνει. Εμείς με τη σειρά μας δεν θα μείνουμε αμέτοχοι. Είναι χρέος μας, στις δουλειές μας, στα σχολεία και στις σχολές μας, στα μέσα μεταφοράς, στο δρόμο και στις καθημερινές μας σχέσεις, να αντισταθούμε και να τσακίσουμε με ιδέες και με πράξεις τη φασιστική ιδεολογία και στάση.

Ως κατάληψη Στρούγκα, στήνουμε οδοφράγματα με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην εδραίωση του φασισμού, σε κάθε γειτονιά, μαζί με όσους αγωνίζονται από τα κάτω για τη ζωή και την ελευθερία.

ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ

Προηγούμενο άρθροΚοινωνική δράση από το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής “ΗΛΙΟΣ”
Επόμενο άρθρο“Δάσος για business; Ούτε να το σκέφτεστε!”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.