“Πέταλο Νησίδας. Μια περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στη Νησίδα, στους Απομάχους (Άγιος Κοσμάς) και στο νεκροταφείο της Νέα Φιλαδέλφειας (Κόκκινος Μύλος). Ένα μέρος όπου κατά το παρελθόν αποτελούσε έναν από τους ομορφότερους οικισμούς της Αττικής λόγω του φυσικού πλούτου της. Σε αυτό συνέβαλε ο ποταμός του Κηφισού που διασχίζει την περιοχή και αποτελούσε έναν από τα πρώτα στοιχεία οικολογικού συστήματος της Αττικής. Κατά το παρελθόν στην περιοχή η βλάστηση ήταν έντονη με ωραιότατα πλατάνια και λεύκες. Στις όχθες του Κηφισού δινόταν η δυνατότητα στον κόσμο να περπατήσει, ενώ μπορούσε να κολυμπήσει στα καθαρά νερά του, ακόμα και να ψαρέψει…”

Η συγκεκριμένη περιοχή αγοράστηκε μεταπολεμικά από τον Στρατιωτικό Συνεταιρισμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο οποίος και την οικοπεδοποίησε (αγροτεμάχια). Το 1999 επί δημαρχίας Παντελή Γρετζελιά, ο Ο.Σ.Κ.(οργανισμός σχολικών κτιρίων) απαλλοτρίωσε ένα μέρος του πέταλου νησίδας για την κατασκευή του 7ου δημοτικού σχολείου καθώς και νηπιαγωγείου. Επίσης στο σχέδιο κατασκευής του σχολείου υπήρχε πρόβλεψη για κατασκευή πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, κάτι που δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ…

Το 2001 στα πλαίσια των έργων για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. ξεκίνησε εκτεταμένα έργα για την κάλυψη του ποταμού που περνάει από το πέταλο της Νησίδας, με σκοπό να δημιουργήσει την διαδημοτική οδό που θα ένωνε την Λεωφόρο Δημοκρατίας με την Νέα Φιλαδέλφεια και την Εθνική οδό. Το έργο ξεκίνησε, οι βάσεις μπήκαν για την κάλυψη του ποταμού, αλλά… τα χρήματα τελείωσαν και η διαδημοτική οδό… μάλλον θα ολοκληρωθεί στους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας…
Καθώς, το έργο της κάλυψης του Κηφισού έχει μείνει εδώ και χρόνια στη μέση, τα σίδερα από το σκυρόδεμα των βάσεων στέκουν γυμνά και σκουριασμένα, και το σημαντικότερο: δεν έχουν τοποθετηθεί κάγκελα ασφαλείας ή περίφραξη κατά μήκος του ανοιχτού ποταμού!!! Ο κίνδυνος είναι τεράστιος αφού είναι πολύ πιθανόν να πέσει μέσα κάποιο διερχόμενο αμάξι που θα παρεκκλίνει της πορείας του ή και κάποιος πεζός.

Μάλιστα στο επίμαχο σημείο καθημερινά περνούν μικρά παιδιά μια και βρίσκεται στη διαδρομή τους από και προς το 7ο δημοτικό σχολείο!

Σήμερα, η κατάσταση που επικρατεί στο Πέταλο της Νησίδας χαρακτηρίζεται, χωρίς καμία υπερβολή, δραματική! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της fx-news τα προβλήματα στην περιοχή είναι μεγάλα. Ο περίβολος χώρος του σχολικού συγκροτήματος είναι μια τεράστια και επικίνδυνη παγίδα για τα παιδιά που διέρχονται καθημερινά. Υπάρχουν ανοιγμένα πηγάδια στην περιοχή προχείρως καλυμμένα. Αυτοσχέδια «Γεφυράκια» από τάβλες. Εγκαταλελειμμένα «αυθαίρετα» κτίρια με «περίεργες» χρήσεις. Μπάζα, σκουπίδια, παλαιά αυτοκίνητα «πεταμένα» δίπλα στον Κηφισό. Η περιοχή θυμίζει έντονα χωματερή. Ο φωτισμός τη νύχτα σχεδόν ανύπαρκτος. Η αδιαφορία και εγκατάλειψη των αρχών μεγάλη.

Άλλωστε στη χώρα μας η αμέλεια και η προχειρότητα των αρχών δυστυχώς έχει γίνει κοινός τόπος.

Παρακολουθήστε το πληρέστατο τηλεοπτικό ρεπορτάζ του Fx-news.gr. Οι εικόνες σοκάρουν και κάτοικοι της περιοχής μιλούν για τα τεράστια προβλήματα της περιοχής στην κάμερα του Fx:

Προηγούμενο άρθροΓια ΕΚΒΙΑΣΜΟ καταγγέλλουν αντιπεριφερειάρχη Αττικής 4 Δήμαρχοι!
Επόμενο άρθροΈκοψε την πίτα του ο ΣΥΡΙΖΑ Φ.Χ.
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.