Χωρίς αλλαγές στις Πανελλαδικές του 2015

0

950935f8332a545f9bdc2a64a1582a91_LΟ υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ξεκαθάρισε ότι οι αλλαγές στις Πανελλαδικές δεν πρόκειται να γίνουν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2015 – 2016 αλλά θα προκύψουν μετά από διάλογο και θα ισχύσουν από του χρόνου.

Ο κ. Μπαλτάς μιλώντας στην Καθημερινή αποσαφήνισε, ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων της φετινής Γ΄ Λυκείου. Ουσιαστικά, ο κ. Μπαλτάς παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Τάσου Κουράκη, ο οποίος την Τρίτη είπε ότι «θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία». Από την άλλη, ο κ. Μπαλτάς πρόσθεσε ότι με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα τεθούν οι προτεραιότητες και θα αρχίσει διάλογος για τα εκπαιδευτικά ζητήματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης είχε δηλώσει ότι οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ποιες αλλαγές προτίθεται να υλοποιήσει το υπουργείο Παιδείας:

-Καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων»

– Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α’ και την Β΄ Λυκείου

– Στην Γ’ Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.

– Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου

– Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες

– Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους

– Επαναπροσλαμβάνονται αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους

– Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν

– Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία

– Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες»

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΓιάννης Βαρουφάκης: Δεν θέλουμε τα 7 δις,θέλουμε συνολική λύση για την χώρα μας
Επόμενο άρθροΕλληνοτουρκικά: Παρενόχληση του ελικοπτέρου του Υπ. Αμύνης στα Ιμια & εμπλοκή F 16!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.