“Ο άγιος Βασίλης για μένα θα είναι ο κύριος Βασιλόπουλος”

0

Χωρίς τροφή, μόνο με νερό και τσάι, ο Πάρης Βάκης, έχει κατασκηνώσει έξω από τη Σκεπαστή για το όνειρο των ΑΕΚτσήδων, να δουν την ομάδα να επιστρέφει στο σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ρεπορτάζ: sport24.gr

vakisΟ οπαδός της ΑΕΚ είναι αποφασισμένος να φτάσεις μέχρι το τέλος, προκειμένου να ξεκινήσει η Ένωση το γήπεδο της και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι ο κόσμος που έσπευσε στο πλευρό του, τον παρακίνησε να σταματήσει την απεργία πείνας, που βάζει σε κίνδυνο την υγεία του, εκείνος δεν κάνει ούτε βήμα πίσω.

Η πορεία της Δευτέρας ήταν η “ντόπα” που του έδωσε μεγαλύτερη δύναμη για τη συνέχεια, με τον κόσμο να περνά από το σημείο που έχει εγκατασταθεί δίνοντας του δύναμη και κουράγιο, αλλά και ευχαριστώντας τον για όλα όσα κάνει.

Από την επίσημη ΑΕΚ δεν έχει βρεθεί ακόμα κανείς εκεί, κάτι που έχει προκαλέσει εντύπωση στους οπαδικούς κύκλους, με τους Κιτρινόμαυρους να περιμένουν από τον σύλλογο την απαραίτητη στήριξη στον ήρωα Βάκη.

Τον εξέτασε ο Σκαφίδας

Ο κ. Δημήτρης Σκαφίδας έχει αναλάβει οικειοθελώς την παρακολούθηση του απεργού πείνας. Καρδιογράφημα και υπέρηχος για τον Βάκη, που κρατάει καλά για 6η μέρα.

Ο Φιλαδελφιώτης γιατρός κ. Δημήτρης Σκαφίδας βρίσκεται από σήμερα στο πλευρό του Πάρη Βάκη, ο οποίος συνεχίζει για 6 ημέρα την απεργία πείνας για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο Ενωσίτης ιατρός έκανε σήμερα καρδιογράφημα και υπέρηχο στον Βάκη, τον βρήκε σε καλή κατάσταση, ωστόσο όσο περνάνε οι μέρες τα πράγματα θα δυσκολεύουν και γι΄αυτό θα τον εξετάζει κάθε δύο ημέρες.

Βάκης: “Μόνο ο κύριος Βασιλόπουλος μπορεί να με σταματήσει”

O ίδιος μίλησε στην εκπομπή My Way του Γιάννη Καραλή στο Sport24 Radio 103,3:

Για την κατάσταση της υγείας του: “Έχω πέσει λίγο γιατί απ’ ότι μου έχουν πει και οι γιατροί που έρχονται εδώ, έχω αρχίσει και κανιβαλίζομαι. Είμαι ευτυχισμένος και δυνατός γιατί η ανταπόκριση του κόσμου είναι δυνατή. Αυτό έχει γίνει κίνημα”.

Για τον λόγο που κάνει απεργία πείνας: “Να μας επιτρέψουν επιτέλους να κάνουμε το γήπεδο. Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με την πολιτική. Αυτοί τί θέλουν μαζί μας; Εγώ ζητάω το αυτονόητο. Έχουμε νόμο, έχουμε τρόπο. Ας μας αφήσουν να φτιάξουμε γήπεδο. Οι άλλοι δεν είναι σας και εμάς. Τί δουλειά έχουν οι πολιτικοί και η δημοτική αρχή; Εμείς μάθαμε τη Νέα Φιλαδέλφεια, όχι οι πολιτικοί. Οι περισσότεροι καταγόμαστε από τα άγια χώματα και νιώθουμε ένα δεύτερο ξεριζωμό. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο και να προάγουμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Αυτοί που το έριξαν εξυπηρετούσαν δικά τους συμφέροντα. Ζητάω το αυτονόητο. Έλεγαν ότι θέλει να φτιάξει εμπορικό κέντρο. Δεν υπάρχει αυτό. Εμείς οι πρόσφυγες κοιτάμε πρώτα το σπίτι μας και την οικογένεια μας. Δεν έχουμε το σπίτι μας. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο, αθλητισμού και πολιτισμού, όπως αρμόζει στην ΑΕΚ”.

Για την απεργία πείνας: “Είμαι σε ένα οικόπεδο, γιατί δεν μπορώ να έχω το πρώτο σπίτι μου εδώ. Οι γιατροί μου έχουν πει ότι όποιος κάνει απεργία πείνας, χρήζει ιατρικής βοήθειας. Δεν ισχύουν οι βασικοί κανόνες. Φυσικά και θα ήθελα να ζήσω για να φτιαχτεί αυτό το γήπεδο. Ας θυσιαστεί ένας για να βρουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας αυτό το γήπεδο”.

Για το πώς θα σταματήσει την απεργίας πείνας: Ο άγιος Βασίλης για μένα θα είναι ο κύριος Βασιλόπουλος. Να μου δώσει τον λόγο του ότι δεν έχει άλλο σκοπό και ότι θα επιτρέψει να γίνει το γήπεδο. Δεν θα φύγει κανένας μας από εδώ. Να κατέβει να με δει ο δήμαρχος. Να μην φοβάται τίποτα, δεν θα τον γιουχάρει κανείς και βέβαια δεν θα τον χειροκροτήσει. Να έρθει με την δική μου εγγύηση. Μόνο αυτός μπορεί να με πείσει. Μόνο αυτός είναι απέναντι μας, κανένας άλλος”.

Για το τι του λένε τα παιδιά του: “Τα παιδιά μου είναι ΑΕΚ. Ο γιος ακολουθεί, πήγε και στην πορεία, περνάει και με βλέπει. Η κόρη είναι μικρή και βάζει πιο πολύ την αγάπη για τον μπαμπά της. Είναι 24 χρονών και είναι κι αυτός ένας από εμάς”.

ΠΗΓΗsport24.gr
Προηγούμενο άρθρο“Ας περιμένουν οι γυναίκες”
Επόμενο άρθρο“θα έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά δεν θα το λέμε μνημόνιο”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.