Μετρό Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται το αλαλούμ

0

f7738ef809f9d11cc476ee582889669c_LΑπό τον Βασίλη Αγγελόπουλο

Αίτημα για ομαδικές απολύσεις έχει καταθέσει στο υπουργείο Εργασίας η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική, ζητώντας ουσιαστικά την απόλυση περισσότερων από 280 εργαζόμενους στο Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, παρενέβη και «μπλόκαρε» τη διαδικασία, ζητώντας από την γγ Εργασίας κα. Άννα Στρατινάκη (παραμένει στη θέση της έως ότου αντικατασταθεί), να δώσει 20αήμερη παράταση για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ εργαζομένων και της επιχείρησης. Στόχος είναι να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εύρεσης λύσης και να αποφευχθούν τυχόν ομαδικές απολύσεις που είναι αντίθετες στις θέσεις της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Ας σημειωθεί ότι η ΑΕΓΕΚ υπέβαλλε το εν λόγω αίτημα στις 20 Ιανουαρίου όταν είχε προηγηθεί θετική απόφαση της επιτροπής διαιτησίας για τον εργολάβο. Η κοινοπραξία ζήτησε τη διάλυση της σύμβασης με την Αττικό Μετρό. Η τελευταία αντιπρότεινε την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης. Εδώ και περίπου 15 μέρες οι εργασίες στο Μετρό Θεσσαλονίκης έχουν σταματήσει εντελώς και μάλλον το αίτημα για ομαδικές απολύσεις, έρχεται ως μέσο πίεσης στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, ανάμεσα στην Αττικό Μετρό και στην κοινοπραξία.

ΠΗΓΗdikaiologitika.gr
Προηγούμενο άρθροΈχασε 27 εκατομμύρια δολάρια στο Λότο για 7 δευτερόλεπτα
Επόμενο άρθροΕπιστρέφει το επίδομα παραμεθορίου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.