Δυστύχημα με ελληνικό F16 στην Ισπανία – Έπεσε πάνω σε άλλα μαχητικά – 10 Νεκροί και δεκάδες τραυματίες! (photos-videos)

1

Τελευταία ενημέρωση: 10 νεκροί (2 έλληνες πιλότοι) και δεκάδες τραυματίες!!! Το αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της απογείωσης (αποκολλήσει από το έδαφος) μάλλον από εισροή πτηνού ή άλλου αντικειμένου, πραγματικά κόλλησε ο κινητήρας του με αποτέλεσμα να πάρει κλίση το ένα φτερό του και να ακουμπήσει στο έδαφος… Φυσικά το αεροσκάφος πήρε τροχιά διάλυσης και έπεσε σε σταθμευμένα αεροσκάφη όπου και υπήρχε προσωπικό εδάφους… Τέλος να πούμε ότι υπήρχαν και άλλα 3 ελληνικά F-16 στο αεροδρόμιο και δεν ξέρουμε ακόμα αν ήταν στο σημείο που έπεσε στο διθέσιο…

321423452424
Ελληνικό μαχητικό F-16 κατέπεσε στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής άσκησης στην Ισπανία. Όπως έγινε γνωστό, το μαχητικό ήταν διθέσιο και το συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διαδικασία της απογείωσής του, καθώς ο κινητήρας δεν είχε την απαραίτητη ισχύ, με αποτέλεσμα να συντριβεί πάνω σε σταθμευμένα αεροσκάφη.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, ωστόσο μέχρι τώρα έχει αναφερθεί ότι υπάρχουν δύο νεκροί πιλότοι (δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα εάν πρόκειται για τους Έλληνες χειριστές του) και δέκα τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι είναι σοβαρά, καθώς ακολούθησε πυρκαγιά. Το περιστατικό σημειώθηκε στην αεροπορική βάση Los Llanos στο Albacete.

Το F-16 της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην εν λόγω αεροπορική βάση συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται στην ισπανική βάση από τις 19 Ιανουαρίου έως τις 13 Φεβρουαρίου.

Για το σκοπό αυτό μεταστάθμευσαν στην ισπανική βάση άλλα 3 αεροσκάφη F-16 Block 50 και κλιμάκιο 41 ατόμων.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναμένει επίσημη ενημέρωση από τις ισπανικές αρχές, ενώ ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για το συμβάν.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος.

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Αυτός είναι ο 49χρονος που ασελγούσε σε ανήλικα
Επόμενο άρθροΟ Dr Ηouse δίνει συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνικά
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.