Το διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου

SONY DSCΤο αποτέλεσμα των προσεχών εκλογών θα κρίνει την πορεία της χώρας για τα πολλά επόμενα χρόνια. Θα κρίνει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα του τόπου. Πρωτ’ απ’ όλα όμως θα κρίνει την οριστική έξοδο της οικονομίας μας από την κρίση και τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρωζώνη. Θα κρίνει όμως ακόμα και την πορεία όλων των ανοιχτών εθνικών μας θεμάτων.

Βρισκόμαστε μπροστά στις πιο καθοριστικές εξελίξεις από τον καιρό της μεταπολίτευσης και το διακύβευμα είναι κρίσιμο, εάν προκύψει κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού ή κυβέρνηση που θα τινάξει στον αέρα τις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Εάν θα προκύψει κυβέρνηση που θα εγγυηθεί την εθνική ασφάλεια ή κυβέρνηση που «θα βαράει νταούλια».

Ένα λάθος σήμερα θα έφερνε ακόμη περισσότερες θυσίες αύριο. Ένα στραβοπάτημα μπορεί να μην αφήσει τίποτε όρθιο. Ένα έγκλημα σήμερα δεν θα έχει κανένα άλλοθι αύριο.

Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε τις συνέπειες της κρίσης. Πρώτοι εμείς θέλουμε να βγούμε μια ώρα αρχύτερα από τα μνημόνια. Όχι όμως με βουτιά στο γκρεμό, που με τόσες θυσίες αποφύγαμε. Όχι με ακτιβισμούς και ραντεβού στα σκοτεινά, στη θολούρα και την αβεβαιότητα. Αλλά με σταθερά και σίγουρα βήματα που οδηγούν στην οριστική έξοδο από την κρίση. Και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το εγγυηθεί. Είναι η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη. Είναι η μόνη παράταξη των απόλυτα δικαιωμένων εθνικών επιλογών.

Βιογραφικό

Ο Γιάννης Μιχελάκης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ρίχνεται για πρώτη φορά στη μάχη του σταυρού στη Β` Αθηνών με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος που ξεκίνησε να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές του από τα 19 του χρόνια και μπήκε στην πολιτική το 2011 μετά από 32 χρόνια δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα.
Γιος χωροφύλακα, κατάγεται από τα Χανιά της Κρήτης, αλλά γεννήθηκε στην Κάλυμνο, όπου υπηρετούσε ο πατέρας του.

Ο Γιάννης Μιχελάκης μεγάλωσε στις γειτονιές της Νέας Φιλαδέλφειας και πήγε σχολείο στο

Ομιλία του Γιάννη Μιχελάκη στο πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας
Ομιλία του Γιάννη Μιχελάκη στο πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας

Δημόσιο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο της γειτονιάς του.

Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Νικόλ Ποφάντη, είναι πατέρας τριών κοριτσιών και σήμερα ζει με την οικογένειά του στο Μοσχάτο.

Δούλεψε ως Διευθυντής της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων του “ΑΝΤ1 TV”, Διευθυντής του “MEGA Channel Κύπρου”, Αρχισυντάκτης του “MEGA Channel Ελλάδος”, Αρχισυντάκτης των ραδιοφωνικών σταθμών “ANT1 FM” και “SUPER FM ”, Αρχισυντάκτης των εφημερίδων “Βραδυνή” και “Ακρόπολη” και συντάκτης στις εφημερίδες “Ελευθεροτυπία”, “Έθνος”, “24 Ώρες” και “Κέρδος”.

MICHELAKIS YANNIS-B-athinon-nea-dimokratia. (2)
Κατάμεστο το πνευματικό κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας στην ομιλία του Γιάννη Μιχελάκη

Μετά από μία κατά γενική ομολογία πετυχημένη καριέρα επί 32 χρόνια σε επιτελικές θέσεις στο χώρο της δημοσιογραφίας, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς τον Ιανουάριο του 2011 του εμπιστεύθηκε την τιμητική θέση του εκπροσώπου της ΝΔ, την πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Εκείνες τις δύσκολες ώρες, ο Γιάννης Μιχελάκης σήκωσε το βάρος της προβολής των θέσεων και της επικοινωνιακής στήριξης της παράταξης, μια προσπάθεια που κορυφώθηκε στις διπλές εκλογές του 2012.
Συγκαταλέγεται στους πιο δραστήριους βουλευτές, αφού από τον Μάιο του 2012, που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής, είχε μία πολύ έντονη κοινοβουλευτική παρουσία καταθέτοντας 180 ερωτήσεις και 70 αναφορές στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Επίσης πραγματοποίησε 55 ομιλίες στην Ολομέλεια της Βουλής και κατέθεσε μία σειρά σημαντικών τροπολογιών, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τροπολογία του Γιάννη Μιχελάκη για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η οποία έγινε δεκτή τον περασμένο Σεπτέμβριο από τη Βουλή. Με τη συγκεκριμένη τροπολογία ενεργοποιήθηκαν συμβάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, διευρύνθηκε ο κύκλος εργασιών της εταιρείας και διασφαλίστηκαν εκατοντάδες θέσεις εργασίας, μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία για τη μεγαλύτερη αμυντική βιομηχανία της χώρας μας.

Επίσης με παρέμβαση του Γιάννη Μιχελάκη μετά από επίκαιρη ερώτησή του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Άμυνας αποτράπηκε η περικοπή των συντάξεων που απονέμονται στις οικογένειες των πεσόντων των τριών όπλων.
Χαρακτηριστική υπήρξε και η ερώτησή του προς το Υπουργείο Παιδείας, με την οποία ο Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε να διδάσκονται στα σχολεία μας οι γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολικής Ρωμυλίας και Θράκης.

Σημαντικές παρεμβάσεις έκανε ακόμα, μεταξύ άλλων, για τις ενδοομιλικές συναλλαγές που προκαλούν ακρίβεια στην αγορά, για τις ελλείψεις φαρμάκων, για τα προβλήματα των νέων επαγγελματιών, για τις συντάξεις των βορειοηπειρωτών και για την ανάγκη κουρέματος των οφειλών ιδιωτών προς τις τράπεζες.
Ξεχωριστή έμφαση έδωσε στα προβλήματα των πολυτέκνων οικογενειών και των ΑμεΑ, καταθέτοντας σειρά ερωτήσεων για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Επίσης ο Γιάννης Μιχελάκης ανέδειξε στη Βουλή την ανάγκη πλήρους κάλυψης από τα Ασφαλιστικά Ταμεία όλων των εξετάσεων για τον καρκίνο.

Τον Ιανουάριο του 2013 ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και τον Ιούνιο του ίδιου έτους έγινε Υπουργός Εσωτερικών, αναλαμβάνοντας μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες, που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση.
Πιο συγκεκριμένα προώθησε πολυνομοσχέδιο που επέλυσε χρόνια προβλήματα στη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης, αντιμετώπισε με επιτυχία το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών και του καθαρισμού σχολικών μονάδων και θέσπισε νέο Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης.

Πέτυχε να διοργανώσει, κατά γενική παραδοχή, με απόλυτη επιτυχία τριπλές εκλογές, που για πρώτη φορά διενεργήθηκαν ταυτόχρονα στη χώρα και μάλιστα με το μικρότερο κόστος, αλλά και με μελλοντική εξοικονόμηση χρημάτων, αφού προνόησε να ορίσει εγγύηση έως και δέκα ετών για τις κάλπες και το λοιπό εκλογικό υλικό, ώστε να μην χρειάζεται το κράτος να ξοδεύει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση αρκετά εκατομμύρια ευρώ για την προμήθειά τους.

Παράλληλα έδωσε μεγάλη έμφαση σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα, όπως το να μην μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, και εργάστηκε για την ενίσχυση των “Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων” και των “Κέντρων Φροντίδας ΑμεΑ”, καθώς επίσης για την ομαλή κοινωνική ένταξη των Ρομά.
Στο ενεργητικό του Γιάννη Μιχελάκη καταγράφεται ακόμα η ρύθμιση των οφειλών ιδιωτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους σε έως και 100 δόσεις με μειώσεις και διαγραφές προστίμων και προσαυξήσεων, ένα μέτρο που έδωσε ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες.

Επίσης έστειλε στη δικαιοσύνη σειρά υποθέσεων διαφθοράς και παράνομων κυκλωμάτων, όπως για παράδειγμα τη διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, περιπτώσεις παράνομων ελληνοποιήσεων, κυκλώματα που ζητούσαν μίζες για χορήγηση άδειας λαϊκών αγορών κ.λπ.

Όμως, εκτός όλων αυτών, ο Γιάννης Μιχελάκης βρισκόταν πάντοτε κοντά στους πολίτες που δοκιμάζονταν. Αυτό έκανε με τους σεισμοπαθείς της Κεφαλλονιάς και της Λήμνου, με τους πλημμυροπαθείς της Αργολίδας, της Ψερίμου και της Ρόδου, με τους κατοίκους της Σαντορίνης μετά τη μεγάλη έκρηξη στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, που άφησε χωρίς ρεύμα το νησί μέσα στο Αύγουστο, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, αλλά και με όσους πολίτες αντιμετώπισαν αντίστοιχες δυσκολίες κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Προηγούμενο άρθροΠέθανε η ”νέα Κουρνίκοβα” κατά τη διάρκεια προπόνησης
Επόμενο άρθρο“Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη στάση στο σεξ”
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.