Φ.Χ.: Θα παραμείνουν ή όχι… οι Καλικάντζαροι και το 2015;;;

1

tumblr_n2gyhffnow1swu79qo1_500Τα βασικά αποτρεπτικά μέσα που λαμβάνονται κατά των Καλικάντζαρων διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

Πράξεις χριστιανικής λατρείας: α) Το σημείο του Σταυρού στην πόρτα, στα παράθυρα, στις καμινάδες, τους στάβλους και στα αγγεία λαδιού και κρασιού. β) Ο Αγιασμός των σπιτιών και μάλιστα την παραμονή των Φώτων.

Επωδές: όπως «ξύλα, κούτσουρα, δαυλιά καημένα» (Καλαμάτα) που όταν ακούσουν οι καλικάντζαροι φεύγουν ή η απαγγελία του «Πάτερ ημών….» (τρις).

Μαγικές πράξεις: Κάπνισμα με δυσώδεις ουσίες (παλιοτσάρουχου), εμφανή επίδειξη χοιρινού οστού, περίαπτα (χαϊμαλιά) πίσω από την πόρτα, το μαυρομάνικο μαχαίρι, το αναμμένο δαυλί…

Δυστυχώς, τα παραπάνω αποτρεπτικά μέσα ΔΕΝ “έπιασαν” τα Χριστούγεννα…

Ούτε και το έσχατο… “τσουρούφλισμα”, προβλέπουμε να “πιάσει” τα Θεοφάνεια (παραμονή των Θεοφανίων τους «ζεματίζουν» από το λάδι που παρασκευάζουν οι νοικοκυρές <τηγανίτες, λαλαγγίτες, λουκουμάδες>)… Εδώ δεν “έπιασε” πέρσι που το λάδι ήταν εξαιρετικά καυτό!!!

Αντέχουν πολύ… στην Πόλη μας…

Οπότε μάλλον θα τους υποστούμε και το 2015…

Τουλάχιστουν μας προσφέρουν και λίγο γέλιο για να ξεχνιόμαστε…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!kiefer-sutherland-christmas-tree-gif

Προηγούμενο άρθροΝέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα: Ανοιχτά τα Εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 28/12 – Ωράριο και…
Επόμενο άρθροΤο κορίτσι – λάστιχο, σας εύχεται Χρόνια Πολλά…
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.