Ο Δήμαρχος στη σύσκεψη της ΠΕΔΑ για τις σχολικές καθαρίστριες

0

Λάβαμε το παρακάτω Δελτίο τύπου:wpid-vasilopoylos-1h-mera-dhmarxeio-690x394.jpgΣε σύσκεψη της ΠΕΔΑ παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας, με θέμα το καθεστώς της καταβολής των μισθών των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες εργάζονται με σύμβαση έργου στους Δήμους.

Στη σύσκεψη υπήρξε κοινή θέση εναντίωσης όλων των αιρετών στο μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας των σχολικών καθαριστριών με σύμβαση έργου, ενώ ομόφωνα η σύσκεψη κατέληξε στην απαίτηση για:
• Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των σχολικών καθαριστριών, οι οποίες δεν αποζημιώνονται για την εργασία τους από τον Σεπτέμβρη.
• Μηνιαία καταβολή του μισθού τους από εδώ και στο εξής.
• Μονιμοποίηση τους, εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και η μεταφορά των αντίστοιχων πόρων στους Δήμους.

Ως Δημοτική Αρχή της πόλης, συνταχθήκαμε με τους αντιπροσώπους των άλλων Δήμων στα αιτήματα των σχολικών καθαριστριών και όπως δεσμευτήκαμε και σε διαβούλευση με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα καταβάλουμε μισθούς δύο μηνών ως έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές, προκειμένου να ανακουφίσουμε το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος κλάδος.

Προηγούμενο άρθροΔ.Φ.Χ.: Λαϊκή συνέλευση στο Β’ διαμέρισμα Ν. Φιλαδέλφειας
Επόμενο άρθροΗ εκδήλωση του Συνδέσμου Μικρασιατών με τη Μιμή Ντενίση
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.