Non Paper με “μαχαιριές” Δούρου σε δημάρχους για τα σκουπίδια!

0

doyroyNon paper 18-11-14

Κινδυνολογία και παραπληροφόρηση για να μην ανατραπεί το status quo διαχείρισης σύμμεικτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή

Με αφορμή διαρροές δημάρχων προς τον Τύπο σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων :
• Είναι φανερό ότι ορισμένοι δήμαρχοι ή δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τους στόχους και τη μέθοδο, που έθετε η επιστολή προς τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το σίγουρο είναι ότι κινδυνολογούν στην προσπάθειά τους να τρομοκρατήσουν τους πολίτες.
• Δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η επιστολή έθετε μία αρχή και δύο ζητήματα ξεχωριστά; Η αρχή αφορούσε στην υπερώριμη πλέον ανάγκη ριζικής αλλαγής της φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων. Με έμφαση δηλαδή στην πρόληψη, στη διαλογή στην πηγή, στην κομποστοποίηση με διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης. Σε ό,τι αφορά τα δύο ζητήματα, το πρώτο έχει να κάνει με την επιβεβαίωση της πολιτικής δέσμευσης της Δύναμης Ζωής για την ανατροπή του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις 4 ΜΕΑ σύμμεικτων απορριμμάτων. Το δε δεύτερο σχετιζόταν με την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των ΟΤΑ στην κατάρτιση τοπικών σχεδίων διαχείρισης .
• Δεν καταλαβαίνουν ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η κατάρτιση τοπικών σχεδίων αποτελεί το αυτονόητο για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων και την αξιοποίηση των οικονομικών πόρων υπέρ των πολιτών; Αγνοούν ότι άλλοι δήμαρχοι προγραμματίζουν ήδη τη χρηματοδότηση μεμονωμένων δραστηριοτήτων στον τομέα της ανακύκλωσης; Αλήθεια, δεν καταλαβαίνουν τι συνεπάγεται για τους πολίτες και το περιβάλλον, η χρηματοδότηση αποσπασματικών δράσεων που δεν εντάσσονται σε τοπικά σχέδια;
• Αγνοούν ότι η ανάγκη αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ πηγάζει από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας;
• Είναι φανερό ότι ορισμένοι δήμαρχοι επιχειρούν με παραπληροφόρηση και εκφοβισμό να στηρίξουν το αποτυχημένο status quo διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων με τελικό αποδέκτη τη Φυλή.
• Και υιοθετούν (κάτι που δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα) ακόμη και την παραπληροφόρηση που έχει διαψευστεί, σχετικά με τη δήθεν αποστολή των απορριμμάτων στο εξωτερικό. Υιοθετούν ακόμη και συνειδητά ψεύδη στην υπηρεσία της συντήρησης ενός καθόλα αποτυχημένου μοντέλου για τους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.
• Εν κατακλείδι : η σημερινή διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Γιατί έτσι απαιτεί η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων, όπως επιβάλλουν η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.
• Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Προηγούμενο άρθροJazz Night στο B-KOUTI Art Bar την Τετάρτη (19/11)
Επόμενο άρθροΜοναδική εμπειρία η χειμερινή εκδρομή του ΣΟΝΦ στο Βελούχι
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.