kyprianidoy
Ερμίνα Κυπριανίδου, αντιπεριφερειάρχης Αττικής-Κεντρικού Τομέα, Αρμόδια για τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας

H κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου, αντιπεριφερειάρχης Αττικής (Κεντρικού Τομέα – Αρμόδια για τον Δήμο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας), απαντά στις ερωτήσεις του εκδότη της Fx-news Βασίλη Βέττο, για τα φλέγοντα ζητήματα της πόλης μας.

Κυρία Κυπριανίδου, θα θέλαμε να μας πείτε πως είναι η συνεργασία της

Για το Fx-news Βασίλης Βέττος
Εκδότης Fx-news
Βασίλης Βέττος

περιφέρειας με την κεντρική διοίκηση. Θα συγκρουστείτε και μέχρι ποιο βαθμό με το υπουργείο όσο και με την κυβέρνηση για το θέμα της «αξιολόγησης» όσο και με άλλα ζητήματα που η παράταξη σας είναι αντίθετη; Θα δείξετε «ανυπακοή» σε ψηφισμένους νόμους;

Η νέα περιφερειακή αρχή της Αττικής εκλέχτηκε πρόσφατα από τους πολίτες στη βάση ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων σε προοδευτική κατεύθυνση αλλά και ρήξεων στο κυρίαρχο μοντέλο διακυβέρνησης.
Είναι αυτονόητο ότι στα πλαίσια του θεσμικού και πολιτικού ρόλου που έχει η αυτοδιοίκηση θα συνεργαστούμε με το κεντρικό κράτος για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, αλλά και θα συγκρουστούμε αν χρειαστεί, όταν οι εφαρμοζόμενες πολιτικές αντιβαίνουν τη θέληση του λαού της Αττικής.

Και βέβαια, δεν θα ανεχτούμε τη διάλυση και υποβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης ή ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της που προωθούν οι σημερινές κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων, αλλά θα σταθούμε στο πλευρό των πολιτών για να διεκδικήσουμε και να προωθήσουμε εναλλακτικές πολιτικές.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα μας, ο νέος δήμαρχος κ. Άρης Βασιλόπουλος μας είπε ότι, «προεκλογικά, και όταν η κυρία Δούρου επισκέφτηκε την πόλη μας, πήγαμε στο 1ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας (Σπαθάρη) και αμέσως μετά υπογράψαμε κοινή δήλωση ότι αν εκλεγούμε δεσμευόμαστε για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης τόσο του 1ου Δημοτικού όσο και την ανέγερση του νέου 3ου Γυμνασίου/Λυκείου». Σήμερα ως αρμόδια αντιπεριφεριάρχης για την Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα, έχετε να μας πείτε κάτι για την δέσμευση της παράταξής σας για τα δύο «πολύπαθα» σχολεία της πόλης μας; Έχουν γίνει κάποιες ενέργειες;

Έχουμε ήδη εμπεδώσει σχέσεις πολύ καλής συνεργασίας με τον νέο Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρη Βασιλόπουλο. Σε συναντήσεις που είχαμε, μας έχει εκθέσει αναλυτικά τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν στην πόλη του και μαζί με τις υπηρεσίες αναζητούμε λύσεις. Οι χρόνιες ανεπάρκειες στη σχολική στέγη, τα προβλήματα στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής είναι ανάμεσα στα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε και, ήδη, έχουμε προβλέψει κάποια αρχικά κονδύλια στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπισή τους.

Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Το 2009 είχε εκπονηθεί μελέτη από την τότε Νομαρχία για την ολική ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας. Η συγκεκριμένη μελέτη έφτασε λίγο πριν την προγραμματική σύμβαση υλοποίησης της έχοντας εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή της, αλλά τελικά έμεινε στους καλένδες. Η νέα περιφερειακή αρχή από ότι γνωρίζουμε έχει τα θέματα πρασίνου και ποιότητας ζωής σε πρώτη προτεραιότητα. Τι σκοπεύετε να κάνετε με την χρηματοδότηση της ανάπλασης του άλσους;

Το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας αποτελεί -εκτός από σημείο αναφοράς της περιοχής, σημαντικό υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αναψυχής. Και έχετε δίκιο ότι για τη νέα Περιφερειακή Αρχή τα θέματα ποιότητας ζωής αποτελούν προτεραιότητα. Αυτό το δείξαμε συμβολικά και με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας στις πρόσφατες δράσεις που οργανώθηκαν στο Άλσος από το Δήμο και ενεργούς πολίτες.
Συνεπώς, αποτελεί δέσμευσή μας να προωθήσουμε έργα προστασίας και ανάπλασης των πράσινων χώρων και ιδιαίτερα όσον αφορά το Άλσος, εισαγάγαμε σοβαρό κονδύλι στον προϋπολογισμό μας αναμένουμε τις επικαιροποιημένες προτάσεις του Δήμου στη βάση των μελετών που ήδη έχουν γίνει, ώστε να βάλουμε μπροστά ήπιες παρεμβάσεις που θα ξανακάνουν το Άλσος χώρο – τοπόσημο που θα τον χαίρονται οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Γήπεδο ΑΕΚ. Τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πολλά και ακουστεί περισσότερα για το θέμα της κατασκευής του στη Νέα Φιλαδέλφεια. θέλουμε να μας πείτε ξεκάθαρα την θέση σας:

Το ζήτημα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ βρίσκεται εδώ και μήνες στο επίκεντρο του πολιτικού διαλόγου – τόσο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όσο και στο επίπεδο της Περιφέρειας και του κεντρικού κράτους. Η κατασκευή ενός έργου τόσο μεγάλης κλίμακας, η “επιστροφή” της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ στο “σπίτι” της, αναμφίβολα θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην πόλη, που πρέπει να διερευνηθούν ενδελεχώς.
Αναγκαία είναι επίσης η συνεργασία των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων, του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας, ώστε να βρεθούν συναινετικά οι πιο πρόσφορες λύσεις για το δημόσιο συμφέρον, με όρους νομιμότητας , συνταγματικότητας, με περιβαλλοντική ευαισθησία και σε διάλογο και διαβούλευση με τους πολίτες.

Ανεργία. «Οχι σε έργα βιτρίνας, αλλά σε έργα ανάπτυξης που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας», είχε δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξη της, η επικεφαλής τής παράταξης σας κυρία Ρένα Δούρου. Μπορείτε να πείτε στον απλό πολίτη, τον άνεργο, τον μικροέμπορο, ποια και τι είδους έργα έχει στα σχέδια της η νέα περιφερειακή αρχή;;;

Όπως μας απέδειξε η εμπειρία των χρόνων πριν το ξέσπασμα της κρίσης, η πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, πρέπει να βασίζεται σε γερές βάσεις και όχι σε ένα μοντέλο εύκολου κέρδους για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Στο πρόγραμμά μας, που σιγά-σιγά βάζουμε μπροστά να εφαρμόσουμε, υπάρχουν προτάσεις και μέτρα που θα δημιουργήσουν σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας προς όφελος της πλειονότητας της κοινωνίας, στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της κοινωνικής και μικρομεσαίας οικονομίας, των νέων τεχνολογιών, της νεανικής δημιουργίας κοκ. Πιστεύουμε ότι άμεσα θα μπορέσουμε να έχουμε τα πρώτα απτά αποτελέσματα αυτών των πολιτικών που προωθούμε.

Προηγούμενο άρθροΙωνικός Ν.Φ.: Αποτελέσματα αγώνων όλων των τμημάτων
Επόμενο άρθροΟ Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος ευχαριστεί τους Γιατρούς του Κόσμου
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.