Ναι ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Τσίπρα με Σαμαρά χωρίς όμως τον…

0

564564Ανοιχτός σε μια συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα αποσαφήνισε σήμερα ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αυτή πρέπει να είναι ένα ενδιάμεσο βήμα για την πραγματοποίηση σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, όπως την έχει προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για εκλογές τώρα, διερεύνηση δυνατοτήτων για εκλογή Προέδρου μετά τις εκλογές και συμφωνία για διαγραφή μέρους του χρέους.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε σχετικά ότι τα συγκεκριμένα αιτήματα μπορούν να δημιουργήσουν το έδαφος για μία ελάχιστη συνεννόηση, σημειώνοντας ότι οι θέσεις αυτές δεν έχουν γίνει αποδεκτές από την κυβέρνηση.

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση αναζητεί συνενόχους δεν έχει πραγματικό αντίκρισμα να γίνει οποιαδήποτε συνάντηση και υπογράμμισε ότι ο λαός έχει να διαλέξει μεταξύ δύο εκ διαμέτρου αντίθετων σχεδίων, της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντώντας σε ερωτήσεις δήλωσε ότι αν πρόκειται να γίνει μια συνάντηση όπως την περιέγραψε, ως ένα ένα ενδιάμεσο βήμα που μπορεί να οδηγήσει σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα είναι ένα θετικό βήμα.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Σκουρλέτης απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει τριμερής συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσίπρα, λέγοντας ότι επικεφαλής της κυβέρνησης είναι ο πρωθυπουργός και διερωτήθηκε τι είδους σχήμα συνάντησης θα είναι με την παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του Αλ. Τσίπρα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, επανέλαβε ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι ανοιχτός. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι συνάντηση έχει ζητήσει ο Αχμέτ Νταβούτογλου και ο ΣΥΡΙΖΑ μελετά με θετικό πνεύμα την πιθανότητα αυτήν και θα απαντήσει έγκαιρα, καθώς το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο τον Δεκέμβριο, καθώς προετοιμάζεται για επισκέψεις σε Τίρανα, Βελιγράδι και Λευκωσία, ενώ πολλές είναι οι πολιτικές και κομματικές υποχρεώσεις του.

ΠΗΓΗethnos.gr
Προηγούμενο άρθροΗ Φινλανδία ψάχνει γιατρούς στην Ελλάδα… αλλά ΔΕΝ!
Επόμενο άρθροΑπάτη σε βάρος Δήμου της Αττικής από Γραφείο Τελετών!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.