“ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”

0

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή που μας έστειλε, ομάδα γονέων του 2ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας:
imageΌλοι  οι γονείς βιώνουμε τις άσχημες συνέπειες του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Είναι γεγονός ότι η Παιδεία «χτυπήθηκε» από τα μνημόνια, διότι αποτελεί πυλώνα του Ελληνισμού και του Πολιτισμού και «νοσεί». Μαζί της νοσούμε όλοι,  και γονείς και μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Εμείς είμαστε η μερίδα αυτή των γονιών που θεωρούμε ότι το φάρμακο για την συγκεκριμένη αρρώστια δεν είναι το κλειστό αμπαρωμένο σχολείο που τελεί υπό κατάληψη. Οι καταλήψεις των σχολείων είναι η μόδα των τελευταίων 20 ετών. Πίσω από την αντίδραση και την διεκδίκηση των  αιτημάτων  κρύβεται το σκασιαρχείο των μαθητών κι όχι μόνο!

Η κατάληψη λοιπόν έχει γίνει σύστημα. Ένα σύστημα το όποιο είναι παράνομο, σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα, παρόλα αυτή έχει  καταφέρει  με  την ανοχή και την βοήθεια  όλων μας (γονείς, εκπαιδευτικοί, πολιτικά κόμματα) να περάσει στην συνείδηση των μαθητών ως μέσο επανάστασης και αντίδρασης.
Για εμάς οι καταλήψεις των σχολείων εξυπηρετούν μόνο τους υποκινητές τους. Εγκρίνουμε και στηρίζουμε όλες τις έννομες κινητοποιήσεις,  που θα φέρουν την Παιδεία στο ύψος της,  μακριά από μικροκομματισμούς και συνδικαλιστικά τερτίπια.

Έχουμε διαπιστώσει, ότι δεν εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των δεκαπενταμελών συμβουλίων βάση δημοκρατικών διαδικασιών,  λόγω ελλιπούς εκπαίδευσης,  και γνώσεων των εκλεγμένων μαθητών  για το θεσμικό τους ρόλο. Με αποτέλεσμα να θέτουν λανθασμένα, εφόσον  έχει γίνει μόδα,  θέμα ψηφοφορίας στους συμμαθητές τους,  για απόφαση κατάληψης του σχολείου.

Πεποίθηση μας, είναι ότι το κλειστό σχολείο που τελεί υπό κατάληψη το μόνο που προσφέρει στα παιδιά μας  είναι χαμένες διδακτικές ώρες,  δημιουργώντας τεράστια «κενά», σε αντίθεση με τους  μαθητές των ιδιωτικών σχολείων  που  καλύπτουν χωρίς κανένα πρόβλημα την διδακτέα ύλη τους,  καλύπτοντας και την τράπεζα θεμάτων.

Καταγγέλλουμε την συχνή παρουσία εξωσχολικών, κατά τις πρωινές ώρες οι οποίοι διακινούν έντυπο κομματικό υλικό προς τους μαθητές.

Καταγγέλλουμε την ύπαρξη κομματικών αφισών μέσα στο χώρο του σχολείου, καθώς και την ανάρτηση συνδικαλιστικών φορέων,  οι οποίοι καλούν τους μαθητές σε ανατροπή,  μέσα από τον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

Πιστεύουμε στο σχολείο, που γίνεται πηγή γνώσης κρίσης,  ανάπτυξης πρωτοβουλιών και δεξιοτήτων για όλους τους μαθητές.

Πιστεύουμε στην άρτια στελέχωση και   κατάρτιση  των εκπαιδευτικών. Αναγνωρίζουμε την απλόχερη,  και ανιδιοτελή προσφορά τους,  προς τα παιδιά μας,  με στόχο την «αυτόφωτη»  ενήλικη ζωή τους.
Αφορίζουμε το σχολείο που μετατρέπεται σε κομματική και συνδικαλιστική αρένα.

Τέλος επικροτούμε και στηρίζουμε τις διεκδικήσεις των μαθητών μέσα από έννομες και δημοκρατικές διαδικασίες, έχοντας  πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας το ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

Οι αλυσίδες, τα λουκέτα, τα κομματικά γκράφιτι ανατροπής και οι κάδοι σκουπιδιών που αμπαρώνουν τα σχολεία κατά τις καταλήψεις,δεν ανταποκρίνονται στο ήθος και στις αξίες  που θα έπρεπε να έχουν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ευαισθητοποιημένοι Γονείς 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Ν.ΦΙΛ\ΦΕΙΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Προηγούμενο άρθροΤο Ημερολόγιο των Μικρασιατών Φ.Χ.
Επόμενο άρθροΣυνελήφθη ο “τρελός” με το καλάσνικοφ!
Η εφημερίδα Fx-news, από το 2010 που ξεκίνησε ηλεκτρονικά και από το 2012 και σε έντυπη μηνιαία έκδοση, πρωτοστατεί στην ουσιαστική, αντικειμενική και άμεση ενημέρωση των δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας και όχι μόνο! Επίσημο Μέλος του E-MEDIA: A.M. 12548.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.